Gå til innhold

Odd Arne Kjørstad

Members
  • Innholdsteller

    24
  • Ble med

  • Siste besøk

Om Odd Arne Kjørstad

  • Bursdag 18. okt. 1957

Odd Arne Kjørstad's Achievements

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Til å være i mai måned, var det jo en ny vri at det var en russer, og ikke russen :grin:
  2. Nå må dere ikke blande kortene her! AVINOR er flyplasseier, og må bygge i henhold til forskrifter som utarbeides i LUFTFARTSTILSYNET. Jeg vil anta at Avinor ikke hopper i taket av begeistring, men gjør det som må gjøres for at sikkerhet ivaretas, det være seg å bygge/rive/fjerne fjell/fylle ut fjorder for at disse sikkerhetssonene skal være forskriftsmessig - eller la være å gjøre dette og heller endre tilgjengelig rullebanelengde, fordi pengene til tiltakene ikke finnes. Skulle forresten likt å visst hva som hadde skjedd med flyplassen på Madeira dersom den hadde vært underlagt samme forskrifter? På de bildene jeg har sett, ser det jo ut som om det er fjellvegg på ene siden av RWY, og stup ned i havet på den andre.
  3. OK. Jeg skal revurdere mine oppfatninger om logojets. Det kan ha noe for seg
  4. Fly nr. to fikk nok ikke trøbbel. Det er standard at vingmann følger flyet med problemer helt ned uten å lande, for så å gjøre et close-pattern og lande selv. For den uinvidde kan dette se ut som et mislykket landingsforsøk.
  5. "Hjelp vi flyr 1" burde være pensum i utdannelsen til alle som skal jobbe innen luftfart!
  6. Denne flygelederen på JFK er hverken spesielt hissig eller utydelig. Et enkelt spørsmål om hvorvidt Air China har mottat klarering til ramp er ikke til å misforstå for folk med et minimum av ferdighet i engelsk. Dette minimum har ikke Air China-flygeren. Minner meg forøvrig om en replikkveksling i filmen "Hjelp vi flyr 1": - I have a question. - A question, what is it? - It is an interrogative statement, often used to test knowledge. But that's not important right now..... En annen i replikkveksling i filmen: - We have to get him to a hospital! - A hospital? What is it? - It's a big, white building with patients. But that's not important right now.... Men, tilbake til saken. JFK er definitivt en av de travleste lufthavner i verden. Å ikke prioritere å følge med på R/T er dårlig airmanship, hvis det er årsaken slik Clamer antyder, flygeledere har ikke kapasitet til å stave klareringer. Om de blir "hissige" så er det fordi dårlig engelskkunnskap som denne Air China-flygeren legger for dagen, ikke bare lager krøll for flygeleder og Air China, men fordi det skaper delay for alle andre, som flygelederen da ikke får til til å ta seg av.
  7. En etterforskning av hendelsen, alle typer luftfartshendelser, behøver ikke nødvendigvis ha som mål at noen skal straffes, men for å finne ut hva som skjedde slik at men kan unngå at det skjer igjen.
  8. Dessverre - ja. Men nå er språktester og krav om et visst minimumsnivå på vei inn i Europa. Ser ikke bort fra at en del flygere og flygeledere f.eks. fra enkelte land rundt Middelhavet kan få problemer med å beholde papirene uten omfattende språktrening.
  9. Flightsim er (heldigvis) ikke så realistisk at vi får bugs på frontruta
×
×
  • Opprett ny...