Gå til innhold

per berge

Members
 • Innholdsteller

  3 061
 • Ble med

 • Siste besøk

 • Dager vunnet

  3

Innlegg skrevet av per berge

 1. Som Gudbrandsdøl, født og oppvokst litt ovafor på vestsida av skiferbyen Otta var det normalt att det kom jagere. Og da snakker jeg om "raketten" F104. Som nevnt bodde vi litt oppi sida av dalen, røflig 100-120 høydemeter for dalbunnen. Fightera lå ofte like over hustaka våre når dem var på tur mot skytefeltet på Hjerkinn. Jeg har i voksen alder tenkt att det kanskje var den topografiske innsnevringa av dalen som begynner ved Otta og fortsetter mot Nord Sel og Rosten før dalen åpner seg igjen ved Dovre som var kicket pilotene søkte. En gang sto jeg og min lekekamerat nede på en lekeplass like nedafor huset da det kom to F104 som lå lavere enn oss. Vi sto altså og så NED på flya. En kan vel si dem strøk bunnen av Gudbrandsdalen på magan sin. Ser ikke bort i fra att Mandelpotetene på Blekastad gård dobla produksjon det året. Ett anna minne jeg har er att etter den lavtflyginga blei det ett sabla styr etter att rev og minkefarmera opplevde att tispene kasta valpene sine. Selvfølgelig fryktelig tragisk. Usikker på om dem fikk erstatning men satser på att forsvaret retta skaden sin.

  Uansett,  en uhelbredelig flydiot ble født den formidagen på Vesle Hjellum. For orden skyld bak ett 3 meter høyt trådgjerde (det var ett stup på rundt 100 HM uttafor)
   

   

  • Like 4
  • Thanks 4
 2. Shit, 3 år for seint ute. Hjalp en kompis å rydde loftet før snekkern skulle igang med isolering og nytt gulv. Der heiv vi mange slike PC. Tok vare på alle hans dyrkjøpte fra tidlig 80 tall fra Vic20 og oppover det meste, muligens alt fra Comodore og Amiga.

   

  Men lykke til med søk og håper du finner det du vil ha 😉

 3. Har i disse korona tider tenkt litt på hva det vil bety for alle de titusenvis flya som nå er satt på bakken. Vi Flydioter har jo noe kjenskap til det strenge service kravet til flyparken, så i den sammenheng lurer jeg på hvor mye disse flya må gjennomgå sjekk og i hvilken grad. Er det kapasitet og er det isåfall noen som har oversikt på slik ?

   

  Ett anna spørsmål er att det er jo mye økonomi inn i bildet her også. Ting kan gjerne produseres fortere og billigere enn kostnadene til leasingselskapene fra Pre-korona. Å leasingselskapene vil selvfølgelig følge butikken.

 4. På 27.2.2020 den 17.33, Svein-Frode skrev:

   

  Nå som Corona-viruset skyter fart så blir vel simulatoren det eneste stedet vi får fly framover, så det er bare å spenne seg fast i kontorstolen og leke i den virituelle sandkassen man liker best. 

  Hva,,, har du ikke Flightsimskam ? Makan altså ,,,,, Når Greta får høre det her blir det ett hel,,,te

  • Like 1
  • Haha 2
 5. På 26.2.2020 den 0.04, Andrew Thomsen skrev:

  Det jeg reagerer på, er vemmelig, nedlatende markedsføring. Alle simulatorer har noe å gi, for de grupper som liker sine særegne ting, og jeg rakker aldri ned på noen av de.

  Mye jeg har lært av min far, bilselger i 38 år. Noe av det var att en selger som snakker nedsettende om andres produkter har gjerne ikke ett godt produkt å selge sjøl. 😉   Den lærdomen tok jeg med meg i mitt yrkesliv.

   

  • Like 1
 6. På 11.5.2019 den 4.07, DUS skrev:

  Gøy å være i fly i Latin-Amerika   Spesielt innenriks da alle passasjerene korser seg med hendene og snakker febrilsk med familien med mobiltelefon under takeoff..

  også gøy å se (som jeg så ) at luken for landinghjukene på dash8 (Medlin til Cartegena) ikke ville gå ordentlig igjen og aluminiumsprofiler stod å blafra i vinden hele veien til Cartagena..

  En annen stil der en i Europa :)

   

  En merkelig form for underholdning enkelte søker seg 🤣🤣🤣

 7. Tok du omtrent samme ruta som de to som havarerte i isødet Robert ? Husker ikke helt hvor og når men så ett program med dem. De skulle fly ett GA over Atlantern fra statene til Polen tror jeg det var og havarerte på verst tenkelig sted. De blei redda etter noen døgn av en årvåken dansk kokk eller hva det var ombord på ett skip som passerte.

 8. Får fram minner for en som med hyper refleks kom seg ut på gardsplassen når en hørte Oksen kom i lav høyde opp Gudbrandsdalen på vei mot Hjerkin. Etter noe klaging fra ymse revfarmere blei det desverre lite av den slags i mine hjemlige trakter. Å stå å se i vater på disse "raketta" der dem viste seg fram forbi Otta er noe jeg aldri glemmer.

  • Like 1
×
×
 • Opprett ny...