Jump to content

per berge

Members
 • Content Count

  3,048
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Posts posted by per berge


 1. Har i disse korona tider tenkt litt på hva det vil bety for alle de titusenvis flya som nå er satt på bakken. Vi Flydioter har jo noe kjenskap til det strenge service kravet til flyparken, så i den sammenheng lurer jeg på hvor mye disse flya må gjennomgå sjekk og i hvilken grad. Er det kapasitet og er det isåfall noen som har oversikt på slik ?

   

  Ett anna spørsmål er att det er jo mye økonomi inn i bildet her også. Ting kan gjerne produseres fortere og billigere enn kostnadene til leasingselskapene fra Pre-korona. Å leasingselskapene vil selvfølgelig følge butikken.


 2. På 27.2.2020 den 17.33, Svein-Frode skrev:

   

  Nå som Corona-viruset skyter fart så blir vel simulatoren det eneste stedet vi får fly framover, så det er bare å spenne seg fast i kontorstolen og leke i den virituelle sandkassen man liker best. 

  Hva,,, har du ikke Flightsimskam ? Makan altså ,,,,, Når Greta får høre det her blir det ett hel,,,te

  • Like 1
  • Haha 2

 3. På 26.2.2020 den 0.04, Andrew Thomsen skrev:

  Det jeg reagerer på, er vemmelig, nedlatende markedsføring. Alle simulatorer har noe å gi, for de grupper som liker sine særegne ting, og jeg rakker aldri ned på noen av de.

  Mye jeg har lært av min far, bilselger i 38 år. Noe av det var att en selger som snakker nedsettende om andres produkter har gjerne ikke ett godt produkt å selge sjøl. 😉   Den lærdomen tok jeg med meg i mitt yrkesliv.

   

  • Like 1

 4. På 11.5.2019 den 4.07, DUS skrev:

  Gøy å være i fly i Latin-Amerika   Spesielt innenriks da alle passasjerene korser seg med hendene og snakker febrilsk med familien med mobiltelefon under takeoff..

  også gøy å se (som jeg så ) at luken for landinghjukene på dash8 (Medlin til Cartegena) ikke ville gå ordentlig igjen og aluminiumsprofiler stod å blafra i vinden hele veien til Cartagena..

  En annen stil der en i Europa :)

   

  En merkelig form for underholdning enkelte søker seg 🤣🤣🤣


 5. Tok du omtrent samme ruta som de to som havarerte i isødet Robert ? Husker ikke helt hvor og når men så ett program med dem. De skulle fly ett GA over Atlantern fra statene til Polen tror jeg det var og havarerte på verst tenkelig sted. De blei redda etter noen døgn av en årvåken dansk kokk eller hva det var ombord på ett skip som passerte.


 6. Får fram minner for en som med hyper refleks kom seg ut på gardsplassen når en hørte Oksen kom i lav høyde opp Gudbrandsdalen på vei mot Hjerkin. Etter noe klaging fra ymse revfarmere blei det desverre lite av den slags i mine hjemlige trakter. Å stå å se i vater på disse "raketta" der dem viste seg fram forbi Otta er noe jeg aldri glemmer.

  • Like 1

 7. På 26.10.2018 den 12.31, Ernst K.Furuhatt skrev:

  Ja nå er det et eldorado for oss fly-nerder fra Trøndelag og nordover.  "Flystøyen" er på høyde med Starfighterperioden,  hvor vi hadde konstant besøk av NATO-skvadroner fra fjærn og nær 😁 .  Litt mer disiplinert flyvning i dag,  men vi får da sett noen spektakulære take offs og landingsrunder med någo attåt  🤩  

  Føle nok vi her på indre øst er smått diskrimenrt for tida ja. Når en hører det som tydeligvis er jetfighters flyr dem så høyt att det er ingenting å sjå. Og av hjulvisper går det i en og anna Bell til og fra Jørstadmoen eller på vei til Dombås. Men ingen av diskomaskinene. Kom en Herk i dag da som ei trøst. I lav høyde over Lillehammer og med sin gromme lyd. Hjalp da på. Så har Polti koptere vært daglig innom sida mandan i forrige uke. Følger fangetransport fra Ullersmo til Tingretten her i byen og hjerm igjen på eftan. Kostbar rettsak ska jeg si. 2 biler med 3 fra beredskapstroppen i hver pluss kamera hjulvispen hengende i lufta. 

  Håper alikavæl på litt mer fancy luftfart ettersom øvelsen kommer skikkelig igang.


 8. På 2.10.2018 den 22.04, Jan Tore Pettersen skrev:

  Hadde Tinmouse 737-200 i FS9.Var det den?

  Nei det var en payware. faktisk en av de første flya jeg kjøpte meg. Såpass tidlig i leiken att den blei liggende ei stund i og med jeg ikke hadde så mye peiling den gangen. Å før jeg fant flightsim.no til og med. Trudde den var i FS9 mappa i backup disken min men fant den ikke der. Har FSX backup på en anna disk så mulig jeg har blanda mapper når jeg jeg rydda sist. Ska sjå om jeg finner den.


 9. Evenes er en artig plass å fly til ja. Litt likt Ísafjörður 😉  Bodø med alle hangarene til forsvaret vil nok by på mang en halsbrekkende jetfighter scenario.

  Må nok vurdere ny PC for vintern sjøl og skaffe meg P3D.  


 10. Bare lyden i cockpit på denna gamle klasikern er en fryd. Mye meir heimkoslig enn all verdas pemmer, demmer og gegger.
  Minnes jeg likte godt en jeg hadde både i FS9 og FSX, men husker ikke hvem som hadde laget den. Var 737-200 og om jeg husker rett 300 og 400

  Lurer på om vi konverterte den til FSX sjølve i og med de ikke laga den lengre på den tida. Noen som husker produsenten ?


 11. Jeg for min del blir imponert over flyvende asfalt. På den måten reduserer en jo enormt kostnadene på å bygge veikryss- Du sku ikke hørt med Nye Veger om dem trengte en konsulent Andrew ? Har hørt slike tjener bra :D

×
×
 • Create New...