Gå til innhold

Espen Otterstad

Members
  • Innholdsteller

    130
  • Ble med

  • Siste besøk

Om Espen Otterstad

  • Bursdag 25. des. 1984

Espen Otterstad's Achievements

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Dette er vel fordi betongen er mye sterkere enn asfalten. Det blir ganske store påkjenninger på varm asfalt når fly skal snu i enden av rullebanen. I sommer var det en periode hvor alle fly måtte rulle til enden før de fikk snu for å gjøre sin backtrack og jeg går utifra at det var pga dette. Tror jeg..
  2. SAS FA heter nå Oxford Aviation Academy, og dem finner du her
  3. Dette er jo noe som ligger ute på haugevis med nettsteder. Acarsd.org har f.eks en liste.
  4. Noen bilder fra installasjon finner dere hos Airpics.com
  5. Nå har ikke jeg gjort noe grundig undersøkelse, men det er noe som lukter her... IATA N4 tilhørte vel National Airlines, men dem finnes vel ikke lenger? Fant ikke noen nye som bruker N4 heller. Kanskje det rett og slett er N4753, som er en Gulfstream IV som kommer?
  6. Her kan en se et eksempel på hvordan WS kan oppleves
  7. Samme typer historier kan du jo lese om fra folk som flyr SAS eller hvilken som helst annet selskap også fra tid til annen. Du hører jo aldri om positive historier i media for det selger jo ikke.
  8. Det du sier Kim Jørgen er altså at på bakgrunn av din ene opplevelse med en kansellert flight så kan du si at Norwegian aldri gir ut kompenasjoner hverken for kanselleringer eller ødelagt bagasje?
  9. Tror kanskje det blir feil å sammenligne de to pga størrelse. Det er betydelig større trafikk i USA enn det er i Norge. Hvis du skulle sitte DEL eller GND på en norsk flyplass som ikke er OSL vil du kanskje få tja 2-3 departures med tilhørende klarering på en time hvis du er heldig?
  10. Kontaktpapir og tusj beregnet for whiteboard fungerer fint, eneste problemet er kanskje at det går litt for lett av igjen. Hvis du tegner på kartet også bretter det kan det være litt trøblete å ikke ødelegge strekene.
  11. Personlig vurderer jeg å gi blanken i å "leke" ATC på Vatsim mer nå som disse reglene er innført. Har S1 og trenger trening med trafikk før det er aktuelt å prøve seg på noe S3 rating. Som DEL/GND/TWR i Norge blir det ikke mye trening en kan få seg på egenhånd. Når du i tillegg ikke kan sitte på OSL så blir det enda vanskligere. At du får disp til å sitte som APP under trening er liten trøst da de fleste trenger endel trening på egenhånd først. Det er tross alt gjerne på egenhånd en lærer mye. Tror nok det blir å "leke" seg som pilot nede i Europa hvor det er ATC istede ja
×
×
  • Opprett ny...