Gå til innhold

Kjetil Garpestad

Bidragsyter
 • Innholdsteller

  311
 • Ble med

 • Siste besøk

 • Dager vunnet

  38

Alt skrevet av Kjetil Garpestad

 1. Herlig! (Og det er nok absolutt mulig å få liv i de jetwayene der)
 2. JA! Jeg har selv vært nostalgisk etter FS98 og tenkt på å gjenopplive Fornebu. Send meg en melding hvis du ønsker hjelp med noe (selv om jeg allerede har altfor mange prosjekter).
 3. Nydelige bilder. Men ser ut som det har gått litt voldsomt for seg på low pass?
 4. Dette var løsningen min før SU7. Har ikke møtt på dette problemet etter SU7.
 5. Vanskelig å forutsi om det blir korrekt i msfs eller ikke. Når jeg gjør det samme som deg så holder objektet seg svart i blender. Men det ser ut som jeg har en nyere versjon av exporteren enn deg. Last ned nyeste her: https://github.com/tml1024/Blender2MSFS2
 6. I en emissive tekstur lyser en piksel hvis den ikke er svart. Lysstyrken multipliseres med Emissive Color verdien, som settes i blender, så den kan heller ikke være svart. Her er screenshot av material settings for rullebaneskiltene på ENBO som bruker samme tekstur i albedo og emissive slot: Og et eksempel fra brannbilen. Emissive øverst og albedo nederst.
 7. Jeg personlig synes F/A-18 var kjempeflott. Føles absolutt halvferdig med store mangler i navigasjon og avionikk, men virkelig kjempemorsom å fly. Flybywiresystemet hjelper godt til med å holde den stødig i high alpha ned mot 80 knop samtidig som den klarer å klatre fra stille start til 30 000 fot og mach 0.8 på et minutt og så fortsetter greit raskt opp til mach 1.6 ikke lenge etterpå.
 8. Jeg tok sjansen og lastet opp. Jeg orker ikke å krangle mer med scenery editor nå uansett. Kræsj for hver eneste ting jeg prøver å flytte på. Oppdatert på https://flightsim.to/file/5898/enbo-bodo-airport-and-air-station-bodo . Fiksene over + noen småfikser til.
 9. Ikke dersom du vil være 100% sikker på at terraforming og vegetasjon kommer med.
 10. Kan noen teste denne før jeg laster opp og gi meg en rask tilbakemelding? https://drive.google.com/file/d/17w3iKhIjrFHCj_PyCQmMzS1AFVuVwD1J/view?usp=sharing - Radardomen separat objekt for å følge terrenget - Runway distance markers - NATO-besøk - SU7 Terrengfiks
 11. Prøvde å åpne Bodøprosjektet. SU7 er misfornøyd med noen dusin småting og klager i tillegg på at hold short points ikke er innenfor 200 meter av runway. Får dermed ikke lagret prosjektet før jeg fikser alt på en gang, så jeg får ikke gjort noen kjapp fiks på dette i dag. Skal se utover uka. edit: Har fått gjort noen av endringene, men simmen har hittil kræsja 15 ganger i scenery editor, så det tar litt tid.
 12. Ser de. Si fra hvis du ser andre ting som skal fikses samtidig. Noen som har noe imot at jeg legger til noen militærfly og utstyr fra de nye default assets? Tenker å ha noen besøkende F/A-18 og Mirage.
 13. Assistanceproblemet og Aircraft editor problemet har blitt fikset hos Asobo, men ukjent når den fiksen slipper ut til resten av oss. Tidligere har vi vært nødt til å vente til neste sim update med sånt. SU7 Build Project is totally broken - MSFS DevSupport (flightsimulator.com)
 14. Sjekk at både AI copilot og assistance options er slått av. De ble slått på igjen i SU7 oppdateringen. Restart MSFS etter å ha slått de av igjen.
 15. SU7 har som vanlig noen overraskelser for oss som prøver å lage ting. - Åpning og bygging av prosjekter resetter assistance options. - Hvis du lager et nytt prosjekt så bygges det ikke hvis man ikke legger inn et thumbnail bilde (bruk contentinfo fra airport sample). - Kan ikke lagre eller bygge pakke hvis noen parking spots ikke er koblet til taxiways. - Hvis man lager en ny flyplasspakke for å modifisere en eksisterende flyplass og legger til parking spots så undertrykkes alle default parking og taxiways selv om man ikke aktiverer deletes. Gjelder ikke runways. - Dersom man endrer på en .gltf fil direkte i en pakke i community uten å kjøre den gjennom package builder så kræsjer MSFS under oppstart. Noen flere?
 16. Bare et tips om Reno: I quick match har alle variantene av flyene lik ytelse, men i Time trial er det veldig stor forskjell på basisflyene og de med navn. Det blir også en ca en hundrelapp dyrere å først kjøpe basispakka og så oppgradere til fullpakka. Bare kjøp fullpakka først som sist dersom Time trial eller noen av variantene er interessante.
 17. Man kan jo i alle fall håpe på at dette gir mer press på Bingteamet til å få inn bedre bildemateriale.
 18. Ingen tvil om at det i mange tilfeller er stor forskjell på Bing og Google, men i eksempelet du har brukt så er venstre side MSFS i offlinemodus med generiske lavoppløselige teksturer, og høyre ser identisk ut med Bing når datatilkobling fungerer.
 19. Hvis jeg skulle gjort det fort og enkelt: Bruke den 32x32 piksel normal teksturen i forrige post. Jeg kan sende deg denne blendertesten hvis du sender meg en melding på discord: WombiiO_o#9000
 20. Dette har jeg slitt mye med for Leknes. For stående veggbord vil jeg absolutt IKKE anbefale å gjøre det som 3D modell, da MSFS sliter forferdelig med Moiré mønster på så tette vertikale linjer. Det du også sannsynligvis ender opp med dersom du vil ha dybdeinfo på veggen er å bruke en "normal" tekstur som inneholder vinkelinformasjon for hver piksel. Jeg har laget en svært enkel som jeg bruker på freewarebygninger og et Substancemateriale som jeg sannsynligvis bruker på Leknes. Du kan teste denne. Lag et enkelt Blendermateriale, legg til denne som "normal" tekstur og skalér opp UV map. <- 32x32 px norm tekstur for vertikale planker. Mulig den må snus 180 grader. Dette er resultatet ved å bruke full 3D vegg, og det ser enda verre ut i simulatoren:
 21. Fortsatt samme, men har forsøkt å forandre navn på modellfila uten å fikse layout og manifest filene. Tviler på at den i det hele tatt fungerer. Fortsatt min terminalmodell og fortsatt mitt navn i manifest... For all del, dere må gjerne prøve den, men jeg er ikke kjempefornøyd med denne personens fremgangsmåte, og den blir nok fjernet igjen. Her er originaltestfilene hvis dere vil ha: https://drive.google.com/file/d/11azdioqzDymIpAu6xkkJQnZ1JMH6m8Z-/view?usp=sharing . Kun enkel terminalmodell, passer sammen med donutsdemise's ENRY scenery.
 22. Hmmm... Interessant. Det ser ut til å være en kombinasjon av donutsdemises https://flightsim.to/file/5696/moss-airport-rygge-enry og min testterminal som jeg ikke har gitt lov til å lastes opp. Jeg kan selvsagt ta feil, men dersom verken jeg eller donutsdemise har gitt tillatelse til det så er det ikke sikkert den blir liggende på flightsim.to så lenge. edit: Jeg snakker her om flyplassen BJM62 linket og ikke Snorre sin flyplass over. Har sjekket den og det er 100% min testpakke som kun legger til en svært enkel terminalbygning og ingenting annet.
 23. Da prøver vi en oppdatering igjen. Nye jetways, ILS kalibrert for SU6 magvar og diverse fikser. https://flightsim.to/file/5898/enbo-bodo-airport-and-air-station-bodo
 24. Dersom noen har lastet ned denne oppdateringen før kl 10 så beklager jeg en feil. Jeg har en testflyplass på ENSI der jeg tester jetways som ved et uhell ble inkludert i zip-en istedenfor wENxx asset pack. Har fikset dette nå. Slett "wombii-airport-ensi-testairportski" for å få tilbake original Ski flyplass der. Asset packen har dere kanskje liggende inne fra før og er ikke oppdatert på et halvt år, men den er altså inkludert i den riktige zip-fila nå.
×
×
 • Opprett ny...