Gå til innhold

Gunnar Seljeseth

Members
  • Innholdsteller

    2 981
  • Ble med

  • Siste besøk

Innlegg skrevet av Gunnar Seljeseth

  1. Jeg vet at du har jobbet på simmen med SNAP' date=' Gunnar, så dette er mer en forklaring for alle som kan lære noe av det.[/quote']

    Helt i orden, din forklaring var nok slikt sett bedre enn min. Og at SNAP/ASAP-STAR også har "clerance limit" ved "Merge" var jeg vel også klar over, men burde vel absolutt hatt det med i forklaringen.

     

    Ellers er det jo ikke uten grunn at de sier "cleared ILS runway xxx via RNAV transition". Det er jo fordi du trenger en ny clarering...

    (er det forresten ennå korrekt fraseologi, eller har de endret noe i løpet av det siste året?)

  2. Mange av de tilgjengelige STARene i England fungerer slik det gjorde på Gardermoen frem til/før "Oslo ASAP". Noen som husker Mesnali (MES) STAR?

     

    I alle fall betyr det i praksis at STAR ikke leder helt ned til finalen, men til en "clerance limit" som ofte er en "holding". LAM 3A til Heathrow er et stjerneeksempel: den begynner på LOGAN og slutter på LAM VOR. Så en klarering med "LAM 3A expect runway 27L" er kun en klarering ned til LAM VOR HOLDING, ikke til finalen på 27L. Det vil si at ATC fremdeles må gi piloten en klarering som tar flyet videre fra LAM VOR og ned til finalen til bane 27L. Og dette skjer normalt gjennom vektorering.

     

    Ja, jeg er klar over at det finnes diverse "transitions", men har også forsøkt å benytte disse i situasjoner uten ATC tilstede. Resultatet varierer voldsomt mellom de forskjellige addon-flyene, så at VATSIM-UK ATCene ønsker å unngå dem er fullt ut forståelig.

     

    Men helt klart, UK kan ha et behov for kulturendring hvor man forsøker å dekke "nedenfra og opp" i steden for å gape over alt samtidig. Selv klokken 10 på morgenen kan det bli for mye for de fleste...

  3. Starter med siste spørsmål, men nei: ingen autoland. ILS/LOC rwy 25 er 10 grader "offset", altså er det en 10 graders retningsforskjell mellom LOC og rullebanen. Prosedyren krever at innflyvningen avsluttes visuelt, så dersom du ennå ikke ser rullebanen når du kommer ned til "decision altitude/height"/"minimums" er det på tide å gi gass, trekke stikka til seg og prøve på nytt. Evt. vurdere alternativt landingssted...

     

    ... i grunnen kan du begynne å "rette opp" før landing så snart du ser rullebanen, men pass nå på fjellet på høyre side om du skulle være heldig med været.... ;)

  4. Siterer Virtual Norwegian's crew briefing: According to VATSIM rules, you are allowed to step away from the cockpit in up to 30 minutes, but you

    should always check if you will encounter ATC first.

    VATSIM CoC (Code of Conduct) A9:

    When logging on to the VATSIM.net network, a member is not permitted to leave his or her connection unattended for a period in excess of thirty (30) minutes. If a member is unable to comply with this requirement, then he or she must log off of the VATSIM.net network. A member who is found to be unresponsive for more than thirty (30) minutes is subject to immediate removal from the network. Members who are found to repeatedly leave their connections unattended are subject to the terms of  Article VI. of the VATSIM.net Code of Regulations.

    ... samt B3:

    A pilot must at all times check for appropriate air traffic control coverage for the airspace he is crossing at any given time. If there is an appropriate air traffic controller available or upon request to make contact with an appropriate air traffic controller, then the pilot should immediately contact such controller.

    ... og B10:

    A pilot, to the best of his or her ability, should make all attempts to comply with valid air traffic control instructions.

    ... summen av det hele er at ATC ofte kan godta små "do-pauser", men om du flyr under "positiv kontrol" (altså i kontakt med aktiv ATC) eller er på vei inn i kontrolert luftrom er det nokså standard å si nei til lengere pauser. Min personlige erfaring er at det for det meste går en grense på ca. 10 minutter når det kommer til ATCs "fraværs-aksept". Og om du planlegger å være borte fra PC-en i mer enn 30 minutter er du pliktig å logge av nettverket.

     

    Forøvrig alltid lurt å sjekke mulig ATC-dekning underveis før du går fra PC-en, da det er mye lettere å bortforklare hvorfor du ikke har kontaktet flygeleder X ennå dersom flygeleder X logget på for 20 minutter siden enn dersom flygeleder X logget på for 2 timer siden... ;)

  5. En stund siden sist, men nyanskaffelsen må brukes... Jukser med callsign (legger til en ekstra 9 på begynnelsen) og flytype, og tar av godt før tiden :P

     

    AAL9198, B77W, KORD-KJFK.

     

    Forresten, Øystein: flyr du på VATSIM? Siden dette er "VATSIM-babletråden" mener jeg... Har forsøkt å finne deg på vRoute når du skriver at du flyr, men finner deg hverken der, i vataware eller VATSIM sine egne (åpne) databaser... Men for all del, det er mulig jeg ikke har lett godt nok...

  6. Det kom ingenting på E3, men litt ventetid er vi jo vant med i FS-miljøet :P

    http://time.com/2972718/heres-hoping-dovetails-version-of-microsoft-flight-simulator-is-a-bona-fide-flight-simulator/

    http://www.dovetailgames.com/news/2014/jul/9/dovetail-games-licensing-deal-with-microsoft-takes-flight

     

    ... Så da er det Dovetail Games som har skaffet seg lisensen, både for FSX og (antakelig) den nye teknologien i "Flight". Så får vi håpe at 2015 gir ytterligere gode nyheter...

  7. Aha, da er vel det årsaken til at det gikk i stå for meg også i går... Men tror nok jeg kommer til å slette FSInn etterhvert når stabilitetsproblemene blir tatt hånd om. Merker dóg at jeg savner "radaren" fra FSInn, men det går seg vel til.

  8. Eh... OK... Lenge siden jeg har installert selv, men jeg har ikke fulgt "boka" helt heller. Jeg har kjørt installasjon "as admin" selv i alle fall, og kjører faktisk FSInnUI.exe og FSFDCTD.exe permanent "as admin" stikk i strid med oppskriften. Og det virker... ::)

    ("as admin" er forøvrig nødvendig for tilgang til "Program Files(x86)" mappen med mindre du har endret rettighetskravene for mappen)

  9. Her: http://forums.vatsim.net/viewtopic.php?f=43&t=20466

    Bruk FSCopilot 1.7, og FSInn 1.3. Jeg går ut ifra at du benytter winVista, 7 eller 8, og i så fall er det viktig å huske  å benytte "kjør som administrator" på installasjonsfilene. Det kan også være lurt å installere både FS og FSInn/Copilot i en mappe som ikke krever admin-rettigheter for å endre på filer (altså unngå "Program Files(x86)", evt. endre lese- og skriverettighetene på mappen og undermapper slik at det ikke kreves admin-rettigheter).

     

    Men følger du den tråden jeg har linket til og leser og følger den skal du nok få det til ser du... ;)

×
×
  • Opprett ny...