Gå til innhold

Tore Seljeseth

Premium Medlem
  • Innholdsteller

    456
  • Ble med

  • Siste besøk

Innlegg skrevet av Tore Seljeseth

  1. Hei

    Takker for innspill. Det med at 4000 kortet allerede har støtte for Frame Gen, er jeg fullstendig klar over. Men det er problematikken rundt det jeg skrev i trådstart, der FPS faller med ca 20 FPS når jeg slår den på. Testet derfor med Mod-en, for å se om denne gjorde noe forandring til det positive med FPS. Det gjorde den ikke, så Mod-en ble fjernet. Hardware-accelerated GPU scheduling MÅ være slått på, visst ikke, er DLSS frame generationden "grået ut" og ikke mulig å slå på. Men hvorfor DLSS frame generation virker negativt på systemet, er en gåte for meg. Hører gjerne fra flere om dere har tips

  2. Hei

    Kjører med et MSI 4090 Surprime X kort, som jeg kjører i 4K (38'' gaming skjerm). Når jeg slår på Nvidia DLSS frame gen, faller FPS med ca 20 fps (fra 50-30 fps). Noen som har en logisk forklaring på dette ? Skulle vel i teorien være omvendt vel ? All info mottas med Stoor takk.

  3. Hei MagTvei

    Masse takk for tilbakemelding, ja, dette har jeg grublet og lest masse om siste par døgna. Så kom jeg over et innlegg der en som beskriver det du nevner nå. Slik jeg har forstått det, så gjelder denne problematikken bare for de som har lastet ned MSFS fra Microsoft Store. Derfor lastet jeg ned XBox appen, og ser at lagring er satt til mappen "XBox Games" på D stasjonen. Dette er den hardisken jeg bruker til MSFS i dag.

    Så slik jeg forstår deg, så kan jeg lagre/flytte filene hvor jeg vil ? Må ikke være C stasjon ?

    Så ved å gjøre dette, så blir det ikke noe krøll mener du ?? Ønsker selvfølgelig minst her i verden å kludre til. Som du sikkert forstår, så er jeg litt utpå glattisen her😜 Men takk for tilbakemelding

  4. Ok, har funnet ut at dette "register key" programmet ligger i den første mappen, medan jeg lastet ned "Universal" mappen, og der ligger jo ikke dette programmet. Det løsner litt etter litt.

    Men nå fekk jeg et nytt problem som jeg håper dere kan assistere på. Når jeg skal kopiere desse 2 små filene over i "Microsoft Flight Simulator" mappen, får jeg beskjed at det ikke er nok plass. Du trenger ytterligere 13.0 MB for å kopiere desse filene. Hva skjer !!!! Jeg har massevis av plass, 2 TB på sim hardisk(D://), + 2TB til C-stasjon. Hva er dette for noe ??

  5. Hei MagTvei

    Takker for innspill, men fant ut av det. Men ikke nok med det, når jeg har lastet ned filen, og velger pakk ut, så får jeg opp flere mapper. Men her er ikke noe program jeg kan kjøre/svare på, for å få aksess til registeret. Når jeg prøver så å legge inn desse 2 filene, får jeg beskjed om at jeg ikke har adm rettigheter for å gjøre det. Hva gjør jeg feil ?

  6. Flere som har problemer med WUD ? Får feilmeldinger en par tre dagers tid nå, om at feil er oppdaget, og installeringen avsluttes. Dette på begge maskiner hjemme. Kjører Win10. Forslag til hva jeg kan gjøre ?

  7. Takk for svar Robert, problemet løst. Nesten så jeg ikke tør å si hva det var. I oppgitt heten var jeg nok i raskeste laget å gå til forumet for hjelp. Å kople seg opp på internettet kan jo være en ide🤪, tenkte rett og slett ikke på det. Etter restart så koplet den seg ikke opp automatisk. OK, det endte godt😁

    En annen ting er jo faktisk ytelsen som jeg ikke liker. Nå har jeg ikke testflydd, men ved parkert gate på Gardermoen, uten trafikk lastet, er FPS muligens lavere enn ved 3090 kortet(+-40). Her MÅ det være noen innstillinger som må være riv ruskende gale. Ja, mye står på ULTRA, men systemet her skal takle det. I allefall når man ser til YouTube. Men har du eller andre gode tips, er det bare å øse på av lærdom.

    Har BIOS noe å si her, ved bytte til et 4090 kort ?

    • Like 2
  8. Hei folkens

    Skulle virkelig kose meg med en flytur nå i ettermiddag, men ting ser ikke ut til bli som tenkt. Jeg installerte nytt skjermkort i dag (4090), såg for meg en flott performance opplevelse. Har lastet inn 4090 grafikkdriver, men syns at FPS ikke stod i stil på Gardermoen med 43 på klokka, hvor ingen trafikk hadde blitt lastet inn. Gjekk derfor ut av sim, og inn i grafikk-settings. Her forandret jeg til "Directx12 beta", etter litt YouTube info. Nå blir jeg kastet ut av sim ved oppstart, BLACKSHARK.ai vinduet laster, så rett ut til skrivebord. Kan det være Directx forandringen som forårsaker dette ?? Er det mulig å resette denne UTENFOR sim til Directx11 igjen ?? Dette ble ikke noe gøy, da simmen har vært superstabil siden dag 1. Kjører win10, strømforsyning 1000w osv osv. All hjelp mottas med STOOR takk

     

  9. Hei Eddi

    Har mye av Goflight modulene du viser til her. Har også den racken, de midre rammene med moduler. Jeg har brukt for det meste Goflight Interface Tool software(https://www.pollypotsoftware.org.uk/), må ikke forveksles med det som var hovedsiden til Goflight modulene. Denne softwaren var spesielt utviklet for Goflight sine moduler, hvor mange funksjoner er for-programert. Har også de senere år brukt SpadNext, smak og behag. 

  10. Hei

    Tenkte jeg ville lufte en sak her på forumet, og gjerne få tips på hva jeg skal gjøre som gjelder support fra utlandet. Kjøpte meg nye pedaler for noen månader siden, VIRPIL, og jeg synst bygge og bruks kvaliteten er upåklagelig. Meget fornøyd. Betaler jo noen tusen for desse, så det må man jo forvente. MEN, der stopper også tilfredsheten. Sliter med det elektroniske, en feil som ikke er der permanent. Jeg kan starte opp simmen, og pedalene kan fungere som de skal. Neste oppstart, kan jeg oppleve at "Rudder" ikke virker. Går man inn på konfigurasjons verktøyet til pedalene, ser man gjerne at det er helt dødt på vinduet som viser rudder bevegelse. Eller så kan verdiene/slideren fluktuere, uavhengig av hva jeg gjør. Drar jeg ut USB kabelen, setter den inn igjen, vips så virker alt som det skal. Dette skjer med "rudder", neste gang med "left eller right toe brake". Skjer alltid bare med 1 axe av gangen. Her er som sagt ingenting permanent. Når det oppstår med gjerne 2-3 gangers oppstart, ut og inn med USB, alt ok. Problemet kan også oppstå under flight. Ok ved takeoff, etter landing kan en axe være ute av drift. 

    Når det gjelder support, så har de forsåvidt vært tilgjengelig hele tiden. Men nå begynner tålmodigheten å forsvinne. I mitt hode, klarer jeg ikke å se annet enn at dette må være en hardware feil. Dette kan ikke innstillingene i simulator/PC være årsak til. HVA MENER DERE ? Har også kommet over et lignende problem på US-forumet. Dere ser jeg skriver US-forumet, grunnen til det er at support som jeg har kontakt med, virker å ligge i Belarus. Han Yury Fabiyanski som han heter, oppgir "Minsk tid" når det gjelder hans arbeidstid. På oppfordring fra ham, har jeg skiftet USB-kabel for å se om det kan være årsak osv. Har vært en del testing, men uten resultat.

    SÅ, nå ønsker karen å få koble seg opp på pc'en for å sjekke diverse ting. Jeg er skeptisk, noe jeg har gitt uttrykk for, men han sier at dette er kjempetrygt, og jeg ser riktignok hva han gjør på pc'en som han sier. VILLE DERE TILLATT HAN/SUPPORT Å KOPLE SEG OPP PÅ PC ? Hadde nok ikke stusset om det var norsk/skandinavisk selskap som ba om tillatelse, men mulig siden lokasjonen er der den er, blir jeg skeptisk. Begynner å bli meget lei, men håper dere kan komme med noen gode tilbakemeldinger på både problemstillingen, samt support. Heter visst EU-Virpil-support, men der er også i USA 

  11. Hei Torbjørn. Nei, jeg har ikke FSRealistic, så den er utelukka. Men må innrømme at jeg ikke er så stødig ennå, til å finne frem i meny-valgene. Hvor finner jeg FLIGHT MODEL hvor jeg kan "svitsje" mellom LEGACY og noe annet ? Også når det gjelder ASSISTS, der er vel flere typer assists i menyene. Nå er alle menyer på norsk, noe som ikke alltid er så enkelt å nøste seg frem i. Visst du har noen tips til meg, setter jeg veldig pris på det🙂

  12. Hei 

    De seneste månadene har jeg stort sett fløyet Fenix sin fantastiske a320, mener dette må være noe av, om ikke det beste fly-addonet som er laget til dags dato (min mening😊)

    Ellers så ønsker jeg å høre med dere som flyr denne på det jevne, hva jeg ikke gjør riktig under landing. Etter "touchdown" er ikke flyet veldig medgjørlig retningsmessig. Ekstremt vanskelig å få til en jevn flott landing, jeg mener retningsmessig. Ja, jeg tar hensyn til cross-wind osv, men denne er ikke enkel. 

    Har jo holdt på en god stund med dette her, men finner ikke ut av det. Mangt kan sies, flyet er det mest detalj simulerte flyet, hva gjelder aerodynamikk osv. Er det derfor flyet er vanskelig å handtere ved touchdown ? Hva med PMDG, har aldri slitt så mye med de flya som med Fenix sitt a320. Ikke noe fly. Betyr det dårligere simulering på andre fly kontra Fenix ?? 

    Bare spør, håper noen har noen gode innspill på hva jeg gjør galt

  13. Hei 

    Etter den nye oppdateringen SU11, har jeg nå 2 scenery av samme flyplass (TNCM, Princess Juliana St.Martin). Spørsmål er jo hvilken som er best, men mitt spørsmål er ; i siste oppdatering fulgte denne flyplassen med, men hvordan gjør jeg det om jeg ønsker å deaktivere den som kom med oppdateringen ?? Den jeg har kjøpt er grei, den ligger i Community mappen

×
×
  • Opprett ny...