Gå til innhold

Kjetil Håvan

Premium Medlem
 • Innholdsteller

  2 178
 • Ble med

 • Siste besøk

 • Dager vunnet

  49

Innlegg skrevet av Kjetil Håvan

 1. For de som bruker photoshop, (som meg) på teksturarbeid, så er det en fin oppskrift på hvordan man lager RGB texturer her. Det går faktisk kjapt og greit. 🙂
  Hadde bare skulle hatt litt mer tid selv, men det blir ikke på en god stund enda. Buhu.

   

   

 2. Sitat

  Splitter du hver enkelt vegg med loop cuts og extruder eller lager du en planke som du dupliserer med Array modifier eller noe liknende?

  Jeg loop cutter og extruder på exped bygningen, det funka fjell. Gikk fort som farken. Jeg driver å tester litt med hva som funker best i UV laout. Men project from view er blitt en del brukt. Man kan lage vinkelen og ev ta ut de delene av en vegg med mye kanter og innhuker, og likevel projisere texturene veldig bra. Men jeg bruker litt forskjellige metoder ellers.
  Brukte arrays på tårnet, da det var effektivt der bl.a.

 3. Aha. Den er grei. Det er hovedbygget / Exped bygget på Skien som har mye dypere "fliser". De ser det ut til å gå bra med. Men de er sikkert 10cm dype. Jeg tester det mer iallefall. Bordkledning blir vel for tynt sikkert. Da blir det normals der.

 4. Sitat

  Hvis du har en enkel metode for å lage "fysiske" plankevegger med samme størrelse på planker på alle vegger så er jeg absolutt interessert i å teste.

  I wish. Jeg jobber med Photoshop for texturer. Du har nok et bedre verktøy med substance painter tenker jeg.
  Nå har jeg brukt geometri i bygningene. Da slipper jeg unna med å lage planketexturer, ettersom geometrien i 3 d modellen sørger for det. Det er da enklere å lage en mer generisk texture for overflatene og likens enklere med UV layout, da man ikke trenger spesialtilpasse texturene like nøye.
  Men det er hva jeg tenker da, og tester. Det er iallefall ikke noen problem for dagens grafikkort om man bruker ganske heftig med geometri i modellene. Vet ikke hva som er anbefalt grense for polys innenfor et gitt rendret scenery til enhver tid for dagens grafikkort/grafikkmotor?! 10 000 000? 100 000 000 polys? Men det er enormt. Så man trenger vel ikke være redd for å bruke 100 000 polys eller mer i scenerys heller?! Men jeg er langt unna det enda uansett. 😄
  Iallefall ikke noe problem på mindre flyplasser. På Heathrow og de store flyplassene i verden, så er det vel litt annerledes.

 5. Forressten, bruker du bump mapping i panelene på bygningene her, eller er det geometri?
  Hvor mange texture layers bruker du. Jeg tenker, Normamaps, roughness, specular ev occlusion osv?
  Hvis du vil ut med et da. 😂

 6. Detta blir utrolig bra! Jeg for min del sitter fullstendig fast i massiv jobbing fremover. Jeg blir nok å bare ikke orke å jobbe mye med Skien. Men det blir når det blir. Og når jeg får tid også, så skal det gå unna.
  Grattis med dette prosjeket så langt. Ser helt rått ut! 🙂

 7. Den 2021-7-24 klokken 23.45 skrev Birk Henriksen Korsmo:

  Bare å sifra om du trenger noe hjelp med modellering/textures :)

  Jeg har jo flere bygg som tenkes modellert. Nesten alle tenkte jeg da, gal som jeg er. 😂
  Så modellering og texturering av et bygg eller to kan godt være aktuelt?! 🙂

 8. Den 2021-7-19 klokken 14.00 skrev Torssan:

  flott arbeidet du gjør ang geiteryggen .Det har jo  fått nytt navn som heter Skien luftsportsenter

  Aha. Det var faktisk greit å vite. Da blir det renaming av flyplassen neste gang det oppdateres. 🙂

 9. Jeg holder på å laste ned updaten nå. Men må si jeg er forvirret?! Noen anmeldere viser dobling av fps, mens andre melder om omtrent ingen forskjell??! WTF? Hva er det da!

  Jeg mistenker at de som anmelder 4K oppløsning sliter mest med økning i fps. De som anmelder 1080 eller 1440p ser ut til å ha mye høyere økning i flyt og fps.

  Eller er det noe jeg tror kanskje. 🤔

  Det skal bli spennende å se iallefall jeg kjører 3440x1440p.

 10. Dere får klare dere med flyplassen som den er frem til jeg er ferdig med alt, som kommer til å ta en stund. Mulig jeg holder hele prosjektet ellers, for meg selv til jeg er ferdig og fornøyd. Men dette er detaljnivået jeg går etter. Mye research og greier. Men alt skal bli etter riktige mål! 🙂
  Her er noen screenies fra den ferdige MSG hallen. Får håpe de klarer seg i virkeligheten! Med PBR, og emissive textures.

  Microsoft Flight Simulator Screenshot 2021.07.16 - 22.51.24.18.jpg

  Microsoft Flight Simulator Screenshot 2021.07.16 - 22.52.09.85.jpg

  Microsoft Flight Simulator Screenshot 2021.07.16 - 22.53.02.28.jpg

  Microsoft Flight Simulator Screenshot 2021.07.16 - 22.53.32.28.jpg

  Microsoft Flight Simulator Screenshot 2021.07.16 - 22.54.11.15.jpg

  • Like 5
  • Thanks 8
 11. MSG bygg straks ferdig. Jobber med flere bygg. Men det går i perioder bare. Jeg bruker emissive texturere også, for å få lys i bl.a. logoen på kveldstid. Alt funker bra i simmen enda iallefall. Jeg må nok komprimere texturene en del ser jeg. Da bare dette bygget og PNG filer resulterte i 220 Mb scenery package størrelse. Men senere kan iallefall folk vaske flya sine på Geiteryggen Skien. Det ble mye ekstra også, da flyplassen må rejusteres etter de nye høydedataene fra MSFS Nordic updaten. Noen bilder.

  Desktop Screenshot 2021.07.15 - 22.50.33.53.png

  Desktop Screenshot 2021.07.15 - 22.52.03.64.png

  Desktop Screenshot 2021.07.15 - 22.52.50.75.png

  • Like 3
  • Thanks 3
 12. 2 timer siden skrev Kjetil Garpestad:

  Dersom teksturen din er en png med transparent bakgrunn og du bruker den vanlige msfstoolkit / blender2msfs: Sett MSFS materialtype MSFS standard. Scroll ned og sett alpha mode til Blend. Scroll opp igjen til de vanlige blender material settings og sett Blend Mode til Alpha Clip.

  Ja jeg fant ut av det. Har aldri vært borti noe sånt før. Hvordan i alle dager kan grafikkmotoren vite at det er en alfakanal, der det i photoshop lages bare en tom bakgrunn mellom feks gitrene, i dette tilfellet da. Det er helt nytt for meg, eller er det MSFS raritet?!
  Jeg ser folk skriver på fora at MSFS alltid har vært slik. PNG støtter jo ikke alphachannel engang, og iallefall ikke jpg. merkelige greier. 😂

 13.  

  Nå har jeg banna nok. Finner ingenting på nett egentlig. Hvordan får jeg alpha kanal til å virke som den skal i blender og eksportert til msfs? Jeg lager en mesh textur for gangbro. Men det blir alltid delvis gjennomsiktig hele greia. Jeg har prøvd alt av innstillinger jeg kan komme på i blender. Bilde av hva jeg vil ha under. Men den er vel temmelig selvforselvforklarende.

   

  stock-photo-black-mesh-texture-isolated-on-white-background-clipping-path-250nw-1503346355.jpg

 14. Du er i gang iallefall. 🙂 Fin film!

  Jeg får bare opp 360p oppløsning på youtube når jeg skal se den. Har du tatt opp med så lav oppløsning, er det vanskelig å se noe som helst av cockpit instrumenter o.l. Alt er veldig blurry.
  kanskje dempe musikken en smule, og la den være bakgrunnsmusikk bak lyden fra simulatoren? Men det er mange måter her.
  Juster oppløsningen for opptak iallefall til 1080p. 😉
  Jeg bruker bare OBS til opptak av uansett hva det er. Den er bra. En annen ting som er verdt å merke seg ved opptak, er bitrate. Jeg bruker en bitrate på 40000.

   

  Bitrateinstillinger ved forskjellige oppløsninger kan du lese deg til her feks.
  Best Bitrate for Recording Gameplay in OBS or Elgato – GamingPH.com

  Desktop Screenshot 2021.07.04 - 21.06.54.73.png

  • Like 1
 15. Har fått med meg at aksene i msfs ikke tåler endringer i blender. Jeg er helt nasi når jeg modellerer nå, pga dette. Når native shapes overhodet ikke skal skaleres negativt, da er det greit. Man må være obs på det. Men har du trøbbel utover det, da må det være bugs tenker jeg da...

  Driver med Geiteryggen nå, men så lenge native objekter er positivt scala, så er det ingen problemer. Aner ikke om dette også er et blender problem. Menmen...

  Dette er jo animasjoner, og problemer rundt det, så mulig de har et annet problem. Jeg vurderer å bruke animasjoner nå på Geiteryggen, men vet ikke helt om jeg gidder kaste meg ut i problemene, når jeg hører hva dere sliter med. 😅

 16. Det ble greier ja. Jeg fikser vel det meste fra det jeg har også. Siden på ekspedisjonsbygget som vender mot flyparkeringene er det dårligst med bilder fra. Fint med det ene bildet du hadde der. Men jeg skjønner ca hvordan det ser ut.
  Bare send noen bilder hvis du orker. 🙂 Ingen stress!

 17. Alt fra inngangsparti, og dører, vinduer, ev bordkledning. Alt tatt rett forfra helst. 🙂 Bare et eller to tre bilder av vinduer i hovedbygget kan være kjekt iallefall. Så jeg ser form og farge på et vis.
  Jeg trenger i hovedsak bilder fra hovedbygget med tårnet på. Hangarene er ikke så nøye. Men alt av rett forfra bilder kan være kjekke å ha av dører osv som nevnt.

×
×
 • Opprett ny...