Jump to content

Ole Almenningen

Members
 • Content Count

  878
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Ole Almenningen

 1. Skjønner godt at Venema ønsker en "åpen" sim og en SDK. De har gjort underverker for FSX/P3D, og det var nødvendig. Det har blitt noen 1000-lapper til Orbx gjennom årene. Håper også at MS har lært og lager en mer "åpen" sim enn Flight, men at den er så bra i utgangspunktet at 1000-vis av kroner til slike fordyrende globale addons ikke blir et absolutt must.
 2. Ja, de burde skjønt at fly uten panel er å banne i kirken. Og at Hawaii/Alaska ikke holdt i en flysimulator. Eller at en "død" simulator helt uten AI trafikk ikke var optimalt. Etc. Når det er sagt.. Jeg starter fremdeles opp Flight i ny og ne og tar en $100 Burger flight. Grafikken er/var smooth som silke og veldig bra for sin tid, og det helt uten addons. Flyfølelse var også helt på topp. Det var en "død" simulator, men likevel med mye "atmosfære" i cockpit. Den hysteriske kaklingen fra hønene i transportburet bak deg hver gang du var litt udelikat med yoke trekker frem smilebåndet ennå Så håper på litt fra flight-verdenen også jeg da. Men først og fremst at både grafisk kvalitet og simulering er så bra at tweake- og addon-hel*ete vil være kraftig redusert. Kanskje til og med eliminert. Det står "real-time render", ikke "in-game render" i preview, så tar ting med en liten klype salt enn så lenge. Uansett, det ser lovende ut!
 3. Ser at SSL sertifikatet gikk ut på dato lørdag så det må fornyes. Nyere versjoner av Chrome gir ikke engang mulighet for å lage exception, så kanskje ikke så rart at det er godt med plass ombord for øyeblikket
 4. Nei slik skal det jo ikke være. Filnavn er som før, men zip-filen i zip-filen er vekk Takk for tips. Bruk gjerne kontaktskjema i hovedmenyen på flightsimnorway.com for slike ting, evt PM her, slik at jeg får beskjed med en gang.
 5. Men det er vel bare for bøylen med 3 IR LED, eller? Uansett greit som (kompatibel) erstatning for defekt TrackClip Pro. Delanclip er laget i aluminium ser jeg, antagelig 10x mer solid enn de tragiske plastbøylene fra Naturalpoint.
 6. Om man har tid til å vente litt så finnes jo alt som kan betales med penger i store mengder på EBay, for internasjonal forsendelse. Eksempel: http://www.ebay.com/itm/Natural-Point-TrackIR-5-Optical-Head-Tracking-Tracker-Controller-NEW/191475814548?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D36462%26meid%3D7caff29d963e432abcbe09abc8b9b459%26pid%3D100005%26rk%3D1%26rkt%3D6%26sd%3D380337860402 (Norsk mva kommer jo da "som oftest" i tillegg)
 7. Syntes ikke Flight fortjente ikke den skjebnen den fikk. Kunne blitt veldig bra med pen DX10 grafikk og finfin flysimulering. Men halvferdige fly (hvem pokker flyr uten panel!?), begrensede sceneryområder og generelt mer lukket kode ødela nok mest. Skulle egentlig gjerne sett at denne nye var en videreutvikling av Flight, men kanskje vi da hadde mistet muligheten for å fly på hele kloden, og evt. mer lukket i forhold til 3-part og freeware. Så da hadde det jo blitt samme tabbe på nytt. Tiden vil vise, det blir spennende å se hva som dukker opp i neste måned. Enig med D'Andre på ADX, det er litt rart at det fremdeles bare foreligger 5 screenshots, og én video som ikke engang en in-sim opptak. Uansett - en investering på kr. 100,- for preorder er ikke mye. Blir da bare ca. en krone og femti øre per bit
 8. Om ikke absolutte favorittband, så husker jeg vagt at det ble øvd til basslinjene på Street Life Absolutt mye bra fra dem!
 9. Takk for det Vi er fullt klart over at vi ikke akkurat er "Toto", men det er i alle fall VÅR låt, og ikke nok en cover av "Over the rainbow". Og, viktigst av alt, kjemisk fritt for AutoTune
 10. Kjemisk fritt for flightsim, men regner med dette går greit i kaffekroken(?) Bandet "mitt" og jeg deltar i thestream konkurransen på TV2 og trenger litt hjelp til å få strømmet bidraget vårt. Noen som har 3-4 minutter til overs og gidder å streame denne? http://www.tv2.no/thestream/auditions/entry/22373454 (han blekfeite bak bassgitaren er undertegnede )
 11. Når du har installert Norge er den en del av "Europe", så du velger Norge/Europe om du skal fly i Norge. "Global" er ingen "region", dvs bare globalt forbedrede teksturer over hele verden. Så velg FTX Global om du skal fly utenfor Norge. "Hybrid" er ment for transkontineltale flighter, og er en slags "gyllen middelvei" mellom regioner. Den kan gi litt rar autogen og valg av bakketeksturer, anbefaler å ikke ha den aktivert. I FTX Central, under Settings deretter Tools, finner du en funksjon som heter "Installed Products". Den genererer en liste over installerte FTX komponenter, med versjonsnummer.
 12. Mine 2 cent er at ved bruk av alias, og uten engang å måtte logge inn, så flyter ting fort ut. Tror det er et behov i tiden at vi må legge litt bånd på oss selv. Ikke alle som takler helt å alltid forholde seg korrekt til denne nye talerstolen den moderne teknikken har gitt oss. Det er vel gjengs oppfatning at det ikke er den som 'kødder' med en annen i et forum som skal bestemme hva den andre skal tåle. Å faktisk måtte logge inn (og kanskje til og med presentere seg med sitt eget navn), er kanskje det som gjør at man husker på akkurat det. Ikke fullt så farlig, men kanskje hindrer det også at man kommer i skade for å drite seg ut Og ja, det er jo ikke verre enn å svare ja på å lagre user/pass i browseren.
 13. Se det ja! Bra du fikk reddet stumpene av Norges viktigste flysimulatorforum
 14. Litt uvant med detaljerte steinrøyser og tømmerstokker skylt opp fra havet. Men kanskje dette er mer en grafikk motor bedre tilpasset andre typer simulatorer? De virkelige fordelene ser man jo først helt nede på bakkenivå og ute i skauen. Men hildrande du for en detaljrikdom. Og ja, synes flyvebildene avslørte en relativt enkel flysimulering. Og ikke særlig mye aktivert antialiasing heller.
 15. Ah, ok den hadde jeg ikke fått med meg. Men i retteferdighetens navn skal det sies at jeg i det minste søkte på "nextgen" før jeg postet
 16. Ja, og en neve med store LED skjermer Men ja, imponerende! (Lenge siden, men takk for sist forresten)
 17. The future is bright...: http://nexgenflightsim.com/wordpress/ Se videoer på bunnen av siden. Hvis dette blir en simulator for dødelige som attpåtil fungerer på en noenlunde dødelig maskin, så er det bare å finne frem solbrillene!
 18. Hehehe, utrolig hva han knallen der får til! Fikser han det, så fikser han nok en show-off tur i denne også: rf7qoi2fE6I
 19. [glow=white,5,200]Godt Nyttår[/glow] til alle på Flightsim.no. Og takk til utviklere for fantastisk Freeware (og Payware) i 2014! Avslutter 2014 med en [glow=white,5,200] hyllest [/glow]til siste tilskudd i Andrew sin Airports of Norway familie.
 20. Riktig God Jul til alle på Flightsim.no!
 21. For ENGM er det ifølge Andrew også en fil i ''ORBX\FTX_EU\FTX EU Nor06' som må fjernes/disables: 'FTX_EU_NOR_engm_grasspoly'.
 22. On Off er normalt 2 pinner ja. Finnes også med 4 (2-polt). On - Off - On er som oftest 3 pinner. Finnes også med 2-polt brudd (6 pinner), men det trenger du ikke hvis det er til simulator.
 23. Aner ikke hva slags dioder som står inni der, men siden det bare er en motstand er de nok koblet i serie. De gir jo både synlig og IR lys så litt strøm går det nok. Tipper 30-50mA gjennom kretsen, så ca 150-250mW. Den trådløse senderen og mottageren i et trådløs headset trekker jo en del strøm og forsterkeren trekker jo litt den også, så spørs om man hadde merket så veldig mye for brukstiden med 3 ekstra led. Personlig ville jeg ikke åpnet et dyrt headset, i alle fall ikke når det fremdeles var med garanti, men hadde jo tatt dette et hakk videre om det var helt integrert
 24. Jeg hater ledninger.. det blir alltid krøll og vas. Men så så jeg en av Froogle sine videoer der han viste trikset han hadde sett på nettet der en smart kar powret TrackClip Pro fra en batteribank. Genialt! Dermed var et miniprosjekt igang. En defekt Pro clip (her er restene etter ombyggingen): En gammel USB ladekabel fra dealextreme (restene av den..): Litt GoPro adapter-utstyr fra dx.com (som gjør at Pro clip kan justeres x,y), 3 små strips, litt tape + litt lodding, så er TrackClip Pro bygget om for headset montering (dermed kan TrackClip tas av uten verktøy): Litt borrelås fra Clas Ohlson og en gammel $12 batteribank fra dx.com: .. så er man endelig helt trådløs i cockpit! Totale utgifter utenom TrackClip og trådløst headset: ca Kr. 120,- Den gamle batteribanken veier ca. 140gram og det er jo for tungt i lengden, så har bestilt en litt mindre som bare veier 60 (og er svart). Så det ryker $5 i tillegg. Pro clip tar 5V fra USB porten og det er loddet inn en motstand på 50 ohm i serie med diodene. Siden vi alle vet at U = R x I så ser vi at om vi endrer til 30 ohm så kan f eks 2 1,5V batterier i serie også brukes. Dersom TrackClip Pro clip'en er i orden (dvs. behandlet med silkehansker og pakket inn i bomull) så er jo alternativet å montere den uten demontering og stripse sammen den lange kabelen på headset bøylen. Men imho er ikke det fullt så tøfft, og på grensen til fusk Takk til den som fant på dette geniale trikset!
×
×
 • Create New...