Gå til innhold

Jan R. Storelvmo

Administrators
  • Innholdsteller

    4 302
  • Ble med

  • Siste besøk

  • Dager vunnet

    135

Innlegg skrevet av Jan R. Storelvmo

  1. 4 timer siden skrev Andrew Thomsen:

    Selv "light row" blir aldri korrekt på korte strekninger som f.eks taxiways til de fleste kortbaneflyplasser. Eneste måten å få det rett på er å lage lysene selv og plassere de ett og ett. Brukte mye light row selv på mine flyplasser, men ingen av de er korrekte.

    Takk for input. Jeg var også innom tanken på å plassere lysene manuelt, men siden jeg har begrenset med erfaring var jeg litt usikker på hvordan det ville innvirke på performance så jeg avventet inntil jeg hadde forhørt meg litt. 

  2. 45 minutter siden skrev Kolbjørn Tørrissen:

    Greit nok, men når drone kommer opp skjer det ikke noe. Dumt spørsmål: må man kjøpe en drone i Markedplace for at dette skal virke? eller hva?

    Nei, du bruker drone kameraet som er i simulatoren. Da kan du bevege deg fritt rundt på hele flyplassen og du kan sette det opp til å kunne bevege deg rundt med f.eks piltastene på tastaturet. 

  3. 3 timer siden skrev Kjetil WombiiActual:

    For custom lys istedenfor å bruke lysfunksjonen i taxiways så kan du bruke "light row", eventuelt i kombinasjon med Light Preset. Light row tegnes opp på samme måte som paintedlines og lar deg velge mellom forskjellige presets. Standard edge taxilights ligger allerede i lista default, men ved å gå i airport properties (der du setter navn og deletes) så kan du lage egne presets.

    Takker for tips! Det skal jeg prøve. Per nå så står lysene litt i hytt og pine og flere lys står i klynger. Ser ikke sånn ut i virkeligheten. 

  4. Takker for svar. Avstander og slikt er greit, men det jeg lurer på er hvordan man får disse riktig i simulatoren? I mitt prosjekt står dem litt i hytt og pine, så spørsmålet er om det går an å plassere dem ut manuelt (gir det dårligere performance?) eller om det finnes bedre teknikker? 

  5. 4 timer siden skrev Tor Arild Danielsen:

    Ja jeg er helt enig med deg ,når det gjelder å kjøpe på Marketplace. Jeg har nok ikke vært flink nok til å informere han om det. Men jeg skjønner fortsatt ikke hvorfor de krypterer filene.Skal nå prøve å finne et livery på flightsim.to hvor han kan legge til registreringen.

    Ja, er ikke alle som er klar over det. Men det er verdt å ha i bakhodet før man kjøper noe på marketplace. Tror likevel du finner en løsning her som fungerer som @MagTvei har foreslått :) 

    • Like 1
  6. 6 timer siden skrev Tor Arild Danielsen:

    Hvis du endrer callsign der du endrer fly, får alle flyene samme callsign. Det er jo en mulighet, men hvis du endrer i cfg fila, blir det bare det flyet som får nytt callsign. Jeg synes det høres litt rart ut at fly kjøpt på markedplassen blir kryptert, mens alle standardfly i simulatoren har aircraft.cfg fil som kan redigeres.

    Det er vel en form for DRM beskyttelse. Kjøp derfor aldri fly fra marketplace, men direkte fra produsenten (selv om det er lettvint med marketplace). Da støtter du også produsenten bedre ved at dem slipper å betale prosenter av salget til Microsoft. 

    • Like 1
  7. Om jeg ikke tar helt feil er fly kjøpt på markedsplassen kryptert. Med andre ord får du ikke redigert noe som helst. En av bakdelene ved å kjøpe fra markedsplassen. Kjøp alltid direkte fra utvikler. Men callsign skal du vel kunne endre direkte i simulatoren der du velger fly?

    • Like 1
  8. 2 timer siden skrev Sauron:

    Ja får se hva jeg kan gjøre her....må finne ut av posisjonering også...

    @Jan R. Storelvmo har ikke du erfaring fra Widerøe tiden og kan belyse temaet? 

    Jeg var i FlyViking, ikke Widerøe. Mosjøen fløy vi aldri til og har dessverre aldri vært på den flyplassen med GA heller så jeg har nok ikke så mye fornuftig å komme med :/
    Men circling lights er ganske viktig, spesielt i dårlig sikt. 

    • Thanks 1
  9. 4 timer siden skrev Tor Arild Danielsen:

    Jeg leste om det på PMDG forumet, men da jeg postet min opplevelse der fikk jeg svar at det måtte være noe annet, siden et museklikk fikk bildet til å leve igjen. Jeg hadde ikke slått på TCAS da jeg opplevde at bildet frøys de første gangene. Jeg skal prøve en ny tur i kveld, så får vi se om jeg opplever det samme igjen.

    Du er ikke på betaen?

  10. 3 timer siden skrev Finn Kristoffer Hansen:

    Bare å søke opp noen Blender tutorials på Youtube det, så er du igang! :)

    Bare å spørre om det er noe konkret du lurer på

    Ja, må se hva jeg får tid til etter hvert. Er ganske opptatt frem mot våren. I første omgang har jeg en hel liste over andre ting jeg skal fikse først. Tenkte også å få inn bedre aerial som dekker flyplassen i høyere oppløsning. Noen som vet hvordan mulighetene er for å bruke f.eks Norge i bilder eller lignende kilder? 

  11. 3 timer siden skrev Sauron:

    Jeg har et par prosjekter som jeg jobber med for tiden, men kan sikkert hjelpe til med noen modeller etterhvert hvis det er behov for det...:)

    Tusen takk for det! Er primært terminal bygningen samt tårnet som trenger bedre teksturer samt vinduer av glass. Gjerne gjennomsiktig da ankomst terminalen også er modellert innvendig. Iallfall veldig basic. Kunne også trengt et par av de militære bygningene på militærsiden. Det er dog primært store hangarer men enkle bygninger. Skal ta litt bilder når jeg kommer så langt som kan brukes som teksturer. 

    • Like 1
  12. ZVpCwx1b.jpg?width=1400&auto_optimize=me

    Jeg har vært i kontakt med Augustin Winther som laget en fantastisk bra versjon av Bardufoss Lufthavn (ENDU) for noen år siden. Han ønsket ikke lengre å oppdatere flyplassen så etter å ha kontaktet han var jeg så heldig å få prosjekt filene så jeg kan videreutvikle flyplassen. I første omgang er det noen bygninger og slikt som trenger bedre teksturer samt kanskje lage noen nye bygninger. I tillegg skal jeg få rettet opp et par småting samt få på plass mer detaljer. Nå er jeg såpass heldig å fly i Bardufoss flyklubb så jeg har tilgang til airside på flyplassen og bor ikke så alt for langt unna. 

    Når det er sagt så har jeg ingen kompetanse på 3D modellering og mangler også litt erfaring med flyplass utvikling (men jeg er likevel ikke helt "grønn"). Derfor søker jeg etter folk som kunne vært interessert i å hjelpe til med å forbedre denne flyplassen. Dette blir selvsagt et freeware prosjekt. Alt av ferdigheter er av interesse, men primært folk som kan 3D modellering. 

    • Like 4
×
×
  • Opprett ny...