Gå til innhold

Jan Reidar Storelvmo

Administrators
 • Innholdsteller

  3 547
 • Ble med

 • Siste besøk

 • Dager vunnet

  78

Alt skrevet av Jan Reidar Storelvmo

 1. Skal du ha yoke så må du bruke en del penger. Styr langt unna alt plast er mitt råd. Du kan jo se på honeycomb, den skal være helt grei. Du trenger også pedaler, ikke glem dem Selv bruker jeg Thrustmaster Hotas Warthog. Den koster flesk, men er absolutt verdt det. Solide saker i metall som varer.
 2. Forhåpentligvis venter dem på simupdate 6 før dem lanserer. Mangler jo beta range implementering i simmen og det er ganske så elementært når du skal fly turboprop.
 3. Personlig ville jeg ventet til du fikk oppgradert cpu, hovedkort, ram og grafikkort Du kan jo alltid gå til innkjøp av MSFS2020 for å prøve. Går det dårlig så har du allerede lisens til du får økonomi til å oppgradere
 4. Jeg sendte inn en ticket i zendesk på problemstillingen med vannet her tidligere, så er lov å håpe
 5. Samme problemstilling har du i virkeligheten også hvis du f.eks flyr IFR i en eldre GA maskin uten autopilot. Ikke alltid like enkelt og arbeidsbelastningen blir ofte skyhøy. Da er det ekstra viktig å fintrimme så du i prinsippet kan slippe stikka og flyet flyr selv. Selv har jeg programmert inn AP og FD på hotas. Fungerer greit i simmen.
 6. Er det noe konkret du tenker på da? Uten at jeg har flydd 737 i virkeligheten så brukes flap 30 og 40 under landing. Flap 40 vil jeg tro brukes på kortere baner og under visse andre omstendigheter avhengig av prosedyrene til flyselskapet du flyr for (SOP). Mer konkret utover dette så må du finne en SOP til et flyselskap for å finne ut ulike flap settinger som brukes under de forskjellige fasene enten det er ILS, RNAV, visual, circling osv. osv.
 7. Funker sikkert greit om du foretrekker å fly med en fjernkontroll i hånden. For min del blir er det ikke aktuelt da du går glipp av hele flyopplevelsen.
 8. Hos meg kjører MSFS med langt bedre FPS og flyt enn P3D 5.2 som er mange lysår unna grafikken i MSFS. Det som mangler i MSFS er fortsatt utvalget i kvalitetsfly. A2A, PMDG, FSlabs, Majestic. Ellers så er det en god del bugs i kjernesimuleringen, så jeg håper at Asobo nå fremover retter fokuset på dette. Det siste året så er det for det meste grafikk som har vært i søkelyset.
 9. Aileron er balanseroret (vingene). Rudder er sideror (halen på flyet).
 10. Ja, det er alltid tommelfingerregel å redusere MP før RPM når man flyr fly med constant speed propell. Enten det er single eller multi engine. Har rapportert det inn nå Håper Asobo fremover begynner å fokusere på kjernesimuleringen når det kommer til aerodynamikk, motor simulering, vannfysikk, ground handling, halehjul og slike ting. Vært nok fokus på det grafiske til at det holder i massevis i lang tid fremover.
 11. Nå har jeg aldri flydd xcub i virkeligheten, men samtlige fly jeg har flydd med constant speed propell så øker MP ganske mye når du reduserer RPM. Derfor må man ALLTID redusere MP FØR man reduserer RPM. Fra Seneca så mener jeg å huske at jeg måtte dra MP ganske mye ned når jeg skulle sette climb power da 25/25 var tommelfingerregelen. MP skulle ikke overstige 25 med RPM på 2500. På cruise var det 23/23, altså 23" på 2300 rpm.
 12. Fløy i XCub idag etter simupdate 5 med hotfix. Oppdaget at når du reduserer rpm på fly med constant speed propell så holder MP seg stabilt. MP skal jo øke når RPM reduseres. Og motsatt når RPM økes. Har ikke testet dette i de andre flyene enda, men regner med det er samme greia der. Noen flere som kan bekrefte dette? Kjører standard versjon så har ikke tilgang på alle deluxe flyene. Har sendt inn over 20 zendesk tickets allerede, men føler det er viktig at kjernen i simulatoren blir riktig. Det er tross alt en flysimulator.
 13. I virkeligheten så får du som regel "when able descend FL XXX". De gangene ATC glemmer deg av så må du gjerne påminne dem ved å be om descent. Ellers en flott kanal med lærerike videoer
 14. ATC er såpass håpløs at jeg gidder ikke bruke tid på det inntil noe ordentlig er på plass. Dette gjelder forøvrig alle simulatorer da ingen flysim har noe som er i nærheten av realistisk ATC. Hverken på IFR eller VFR.
 15. Takker for tilbakemelding. Da sender jeg inn ticket i zendesk
 16. Er det bare hos meg eller er det flere her som har problemer med at stempelmotorer liker å gå på aaaaalt for mager blanding? Har også problemer med at EGT øker veldig lite og veldig sakte når jeg leaner motor. Fuel flow går nesten heller ikke ned før du leaner ganske drastisk. Problemet er blant annet på 172 men sikkert alle de andre også. Ville bare forhøre meg med flere før jeg sender inn en zendesk ticket på problemet. Mangler også røff gang på motor når man leaner for mye noe som gjør leaning av motor til en langt mer tidkrevende prosess.
 17. Er en fin maskin 172en også, bevares! Vannfysikk er dessverre helt fraværende og omtrent like dårlig som i FSX/P3D. Vet ikke helt hva jeg skal kalle det som er nå. Den er ikke i nærheten av brukbar hverken fra utsiden eller innsiden. Føles som å ta av på ei skumbelagt myr. Meldte derfor inn igår til zendesk så krysser fingrene. Ser flere klager på det i MSFS forumet, så det iallfall håp om at det blir gjort noe med
 18. Ja, effektene må forbedres. Der hadde jeg forventet bedre faktisk. Ser også det er et problem med at effekten brått kuttes i det flyet kommer ned i noen få knops hastighet. Dette her er nok "work in progress". Vann fysikken trenger også en kraftig overhaling, for den er så langt fra virkeligheten som det er mulig å komme. Asobo har vel hintet om forbedret vannfysikk, men ikke sagt noe om når. Forhåpentligvis er det noe det jobbes med og kommer etterhvert. Er nesten litt for jævlig med så mange flotte sjøfly, men en så ræva vanndynamikk. Hadde også vært kult med vannsprut på vinduene når man lander eller tar av Ellers utrolig flotte bilder Ernst! Selv er jeg mer xCub fan når det kommer til flottører. Den 172 har litt for veik motor til å funke særlig bra i bushen Håper A2A får ut fingeren snart og kommer med en 182T på flottører.
 19. Alternativt kan du laste ned installasjonsprogrammet her: https://flybywiresim.com/
 20. Gjør et søk på "fly by wire" eller "fbw" i marketplace i simulatoren så finner du den
 21. Du kan vel laste den ned direkte fra marketplace i simulatoren. Evt. på FBW sine nettsider.
×
×
 • Opprett ny...