Gå til innhold

Jan Reidar Storelvmo

Administrators
 • Innholdsteller

  2 713
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  30

Jan Reidar Storelvmo vant dagen sist Januar 24

Jan Reidar Storelvmo hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

164 Excellent

1 følger

Om Jan Reidar Storelvmo

 • Bursdag 06. mars 1983

Nylige profilbesøk

710 profilvisninger
 1. Jan Reidar Storelvmo

  Simulation failure??!

  Med en tom maskin uten passasjerer og med minimalt med fuel så blir det fort rene rakettene. Vet ikke om det en gang finnes performance data for sånt. Prøv en avgang med PMDG 777-200ER, uten passasjerer og nesten helt tom for fuel. Rene raketten og med en vanvittig performance De halsbrekkende stuntene i videoen går nok i realiteten kun an i en simulator
 2. Jan Reidar Storelvmo

  Simulation failure??!

  Han lander blant annet på Lukla med en slope gradient på nesten 12%, og det er ganske mye altså. Det er vel teoretisk sett ikke usannsynlig, men jeg tviler på du får noen i virkeligheten til å gjøre det samme 😅 I virkeligheten ville det nok være mye vanskeligere, da du aldri ville ha nerver til å prøve å stryke tretoppene med hjulene på en Boeing 747 Ser ikke bort ifra at det teknisk sett ville være mulig å ta av med en helt tom Boeing 737-800 i 12% nedover slope. Hvem vet? Når man ser på tester der testpiloter tester ut nye fly i forbindelse med sertifisering, så er det utrolig hva som går og hva disse flyene faktisk tåler.
 3. Jan Reidar Storelvmo

  Kart for VOR-A approach Alta

  VOR-A er byttet ut med RNAV nå, så han trenger et litt eldre kart enn de oppdaterte på AIP Norge
 4. Jan Reidar Storelvmo

  Hvor benytter fly med GPS fortsatt VOR-innflyginger?

  Ja, med GPS så kan man ikke garantere 100% at dette vil virke til enhver tid. Med IRS så vil man det da den ikke er avhengig av noe eksternt system.
 5. Jan Reidar Storelvmo

  ILS innflyging med VOR til Kastrup

  G1000 er fin Robert
 6. Jan Reidar Storelvmo

  ILS innflyging med VOR til Kastrup

  Jeg pleier å gi meg selv vektorering når jeg flyr airlinere. Flyr jeg GA så hender det at jeg ofte flyr en full procedure VOR approach.
 7. Jan Reidar Storelvmo

  Hvor benytter fly med GPS fortsatt VOR-innflyginger?

  GPS er jo blitt mer og mer populært i norge de siste årene, og mange SID og STAR er nå begynt å kun være GPS basert. Det er forsåvidt fint, men litt av problemet er jo hvis man får feil på GPS signalene. Det er heller ikke alle steder hvor man har RAIM, og da kan man heller ikke fly en GPS approach. Så har man også problematikken med gps jamming, som utgjør et ganske stor sikkerhetsrisiko da f.eks Norge såvidt jeg vet ikke sitter på noen som helst kontroll over GPS nettverkene som er eid av USA, Europa og Russland. Under krig vil også ofte gps bli gjort umulig å fly eller navigere etter. Selv så håper jeg dem fortsatt beholder VOR og bakkenavigasjon enda en god stund til, for jeg er ikke helt 100% tilhenger av rene GPS approacher uten andre alternativer. Var jo en episode her før jul en gang da russerne hadde en militær øvelse i nord og drev med litt gps jamming som skapte problemer for WIF i finnmark.
 8. Jan Reidar Storelvmo

  Navigraph FlightSim Community Survey 2018

  Se der ja, den hadde jeg oversett
 9. Jan Reidar Storelvmo

  Navigraph FlightSim Community Survey 2018

  Jepp, det skal bli spennende om dem kommer tilbake om ett års tid med en 2019 undersøkelse Ser forøvrig at Aerofly FS2 ikke er med på lista, og det overrasket meg litt. Mener å huske at den var med på den undersøkelsen (men skal ikke si det 100%). Hadde vært spennende å sett hvor stor andel av oss som bruker den.
 10. Jan Reidar Storelvmo

  Navigraph FlightSim Community Survey 2018

  I november i år gjennomførte Navigraph en stor spørreundersøkelse i flysim miljøet på verdensbasis. Over 15000 flysimmere over hele verden deltok, inkludert meg selv. Nå er statistikken fra denne undersøkelsen klar. Litt interessant og overraskende lesning. Les mer her: https://fselite.net/news/navigraph-flightsim-community-survey-2018-results/ Det som overrasket meg er hvor stor andel X-plane brukere det er. Både her på flightsim.no og på avsim forumet er det P3D som dominerer. Jeg trodde det var P3D og FSX som dominerte markedet med solid markedsandel, men her tok jeg sannelig feil. X-plane 11 er faktisk blitt like stor. Og det forklarer kanskje hvorfor LM nå har fått ut fingeren og gitt oss PBR som en gratis 4.4 oppdatering Kan hende dem nå virkelig må skru opp "gamet" sitt i v5 skal dem forhindre at X-plane går forbi. Konkurranse er suverent for oss forbrukere, liten tvil om det. Uansett, en litt spennende lesning med mange resultater som overrasker. Anbefaler å lese for alle interesserte
 11. Jan Reidar Storelvmo

  Ny quiz er lagt ut Hvilken sim? Sjekk den nye qizzen som er lagt

  I just completed this quiz. My Score 0/100 My Time 3 sekunder  
 12. Jan Reidar Storelvmo

  Ny quiz er lagt ut "Den første" quizzen Sjekk den nye qizzen som er lagt

  I just completed this quiz. My Score 20/100 My Time 51 sekunder  
 13. Jan Reidar Storelvmo

  ENML

  Å oppgradere til Windows 10 vil neppe hjelpe mot oom i FSX. Dette er et problem i FSX med 32bit. Eneste løsningen er å kjøpe Prepar3D v4 som er 64bit. Da kan jeg garantere at du ikke får oom mer Evt. X-plane 11 som har vært i 64bit i flere år.
 14. Jan Reidar Storelvmo

  Bare trist... Igjen!

  Husker i min tid i Florida på flyskole. Et par F-18 jagerfly mener jeg å huske det var, skulle ta av før oss. Dem takset ut på rullebanen og stilte seg ved siden av hverandre. Og så ba dem om "vertical departure", en klarering hverken jeg eller instruktøren min hadde hørt om før. Og "vertical departure" fikk dem. Opp til 10.000 fot eller høyere. Så da var det fulle etterbrennere og ved enden av stripa dro begge flyene nesa rett i været i 90 grader. Så ble det et lite øyeblikk med venting på oss som satt i en Cessna 172 før vi ble klarert for avgang
 15. Jan Reidar Storelvmo

  Full motion sim i Norge ??

  Ellers flotte og interessante videoer postet her av Birger 👍
×