Gå til innhold

Jan Reidar Storelvmo

Administrators
 • Innholdsteller

  2 615
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  27

Jan Reidar Storelvmo vant dagen sist Desember 3

Jan Reidar Storelvmo hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

134 Excellent

1 følger

Om Jan Reidar Storelvmo

 • Bursdag 06. mars 1983

Nylige profilbesøk

608 profilvisninger
 1. Jan Reidar Storelvmo

  Ny quiz er lagt ut Hvilken sim? Sjekk den nye qizzen som er lagt

  I just completed this quiz. My Score 0/100 My Time 3 sekunder  
 2. Jan Reidar Storelvmo

  Ny quiz er lagt ut "Den første" quizzen Sjekk den nye qizzen som er lagt

  I just completed this quiz. My Score 20/100 My Time 51 sekunder  
 3. Jan Reidar Storelvmo

  ENML

  Å oppgradere til Windows 10 vil neppe hjelpe mot oom i FSX. Dette er et problem i FSX med 32bit. Eneste løsningen er å kjøpe Prepar3D v4 som er 64bit. Da kan jeg garantere at du ikke får oom mer Evt. X-plane 11 som har vært i 64bit i flere år.
 4. Jan Reidar Storelvmo

  Bare trist... Igjen!

  Husker i min tid i Florida på flyskole. Et par F-18 jagerfly mener jeg å huske det var, skulle ta av før oss. Dem takset ut på rullebanen og stilte seg ved siden av hverandre. Og så ba dem om "vertical departure", en klarering hverken jeg eller instruktøren min hadde hørt om før. Og "vertical departure" fikk dem. Opp til 10.000 fot eller høyere. Så da var det fulle etterbrennere og ved enden av stripa dro begge flyene nesa rett i været i 90 grader. Så ble det et lite øyeblikk med venting på oss som satt i en Cessna 172 før vi ble klarert for avgang
 5. Jan Reidar Storelvmo

  Full motion sim i Norge ??

  Ellers flotte og interessante videoer postet her av Birger 👍
 6. Jan Reidar Storelvmo

  Full motion sim i Norge ??

  Joda, meningene er litt ulike alt etter hvilken planet man står og ser på stjernehimmelen fra
 7. Jan Reidar Storelvmo

  Full motion sim i Norge ??

  Fikk du fly selv da du var oppe i småfly? Gjøre litt sjekklister osv? Prøve å ta av og gjøre landinger? Kommunisere med atc? Har en del timer i full motion sim samt fixed base, men selv ville jeg brukt pengene i et småfly lenge før jeg kastet penger bort på en full-motion sim på en flytype jeg ikke har type-rating på. En uten flysertifikat og type-rating, samt multi-crew erfaring får veldig lite ut av å sitte å søle bort tiden med å lete etter knapper og brytere i en full-motion sim. Men det er dog mitt syn Ville hørt med CAE på Gardermoen bare for å ha det gjort. Er her SAS, Norwegian, Widerøe, Lufttransport m.f. trener. Eneste jeg vet om i Norge som har full motion. Men om dem leier ut til private som ikke skal ta type-rating vet jeg ikke. Heller ikke hva prisen kommer på.
 8. Jan Reidar Storelvmo

  Full motion sim i Norge ??

  CAE på Gardermoen. Men jeg er usikker på om du som privatperson får leid simulatortid her. Det blir neppe særlig billig. Dem har Boeing 737 classic, NG, Dash 8-100/200/300, Beech Kingair 200 til Lufttransport samt 3 ulike helikopter simulatorer. Tror også dem har instruktører, selv om flyselskapene som regel bruker sine egne instruktører. Men vil tippe godt over 10.000,- i timen Utover det så skal det være andre alternativer i Norge, husker ikke nå eksakt. Dem er vistnok ikke motion og er basert på P3D og prosim hvis jeg ikke husker feil. Men cockpit er helt identisk med virkeligheten. Personlig ville jeg heller kontaktet en flyklubb og fått meg en tur i en Cessna eller Piper med instruktør hvor du får fly selv. Der kan jeg garantere deg at du vil få mer valuta for pengene. Selv ikke den beste full motion simulatoren kan måle seg med å fly f.eks en Cessna i virkeligheten.
 9. Jan Reidar Storelvmo

  Copilot søkes!

  Hadde jeg bodd litt nærmere så hadde jeg gladelig kommet for å fly Veldig imponerende hva du har fått til her må jeg si. Godt jobba!
 10. Jan Reidar Storelvmo

  Endringer på forumoppsettet

  Det må vel være mulig å få til. Stor og kompleks software dette her, så tar litt tid å sette seg inn i alle funksjonene
 11. Jan Reidar Storelvmo

  Endringer på forumoppsettet

  Ja, det ble igrunn ikke så verst
 12. Jan Reidar Storelvmo

  Endringer på forumoppsettet

  Det er enkelt å omprogrammere. Har lagt inn egen kode som overstyrer default. Nå vises inaktiv kategori i mørk grå med hvit skrift på teksten i boksen
 13. Jan Reidar Storelvmo

  Endringer på forumoppsettet

  Enkelt å fikse.
 14. Jan Reidar Storelvmo

  Hilsen fra en gammel venn

  Har heller ingen harde følelser. Gi han en ny sjanse med blanke ark. Stor respekt for det brevet han har skrevet. Vi trenger mer aktivitet på X-plane fronten, så jeg stemmer for at han blir tatt inn igjen
 15. Jan Reidar Storelvmo

  Tilbake til simulatorverden

  Evt. X-plane. Du trenger helst Chaseplane om du går for P3D, eller Xcamera for X-plane. Kan laste ned gratis demo versjon av XP og prøve før du evt. bestemmer deg for om du vil kjøpe den. FSlabs er den helt klart beste, men til ditt behov slik du beskriver det ville jeg nok fulgt Andrew sitt råd om Aerosoft sin. Noe enklere enn FSlabs sin, men også mye billigere.
×