Gå til innhold

John-Karstein Hansen

Members
  • Innholdsteller

    71
  • Ble med

  • Siste besøk

John-Karstein Hansen's Achievements

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei! Det var da svært til utbrudd, Timmy. Ikke vær så skråsikker på at ingen andre har problemer. Her er siste nytt! Tirsdags kveld 03.02 HjemmePc i bygda der jeg bor. Browser: IE Operativsystem: Win XP Home ISP: Tele2 Modem: ISDN 64Kbs Router: Nei Antivirus: Normann Når stopper det opp: Varierer, her ca. 1 minutt Hvor mye var lastet ned: (FSUIPC.ZIP på 1,4 Mb) ca. 400kb var lastet ned ved 6,8kb/sek. Onsdag 04.02 kl. 12.20 ForeningsPC på fagforeningskontor i byen Browser: IE Operativsystem: WIN 98 SE ISP: Telenor Modem: Modem 56Kbs Router: Nei Antivirus: Norton Når stopper det opp: Varierer Hvor mye var lastet ned: (B17e_pap.ZIP på 15Mb) 9,1Mb var lastet ned ved 5,23kb/sek. Onsdag 04.02 kl. 12.28 JobbPC på kontoret i byen Browser: IE Operativsystem: WIN NT ISP: Eget bredbånd på 8Mb til Trondheim. Modem: Nettverkskort til intranett med egen server. Router: Ja Antivirus: E.Trust Når stopper det opp: Varierer Hvor mye var lastet ned: (Innherred.zip på 63,7Mb) 15,7Mb var lastet ned ved 53,5kb/sek. Jeg har prøvd disse og andre filer med forskjellig resultat. Dette er 3 forskjellige maskiner uten noen form for sammenheng. Det eneste felles de har er at de står i Narvik kommune!!!! De inneholder ingen DRITT og det skulle ikke være nødvendig drive å prøve seg frem med å koble ut alt på PCèn. To av disse maskinene har stått i mange år, og det har aldri tidligere vært problemer. Ingenting har enderet seg vesentlig på disse PCène heller. Har lenge vurdert å bli støttemedlem i Flightsim.no, men det blir det ikke noe av så lenge disse problemene ikke er løst. Så, stå på.
  2. Hei! Joda, jeg vet om disse hjelpemiddlene som flere antyder skal hjelpe, og det gjør de nok. Roy hevder at det er treg internettlinje som er problemet. Det må jeg bestemt avvise. Prøvde akkurat nå å laste ned sasdc940.zip på 8.8Mb på PCèn tilhørende jobben som står tilsluttet bredband. Med en nedlastingshastighet på mellom 52,4 kb/sek og 72,8 kb/sek, kan ikke dette kalles tregt. Det ble full stopp etter at 6.16Mb var nedlastet ved 53,8kb/sek. Nei, noe er galt med filserveren.
  3. Hei! Nå er det en stund siden siste innlegg fra Dag, men jeg må bare melde tilbake at noe må fortsatt være galt. Har prøvd å laste ned de siste dagene filer mellom 5 og 10Mb fra filbiblioteket. Niks og nei!! Stopper opp etter noe tid. Mellom 30 og 70% gjennstår, så er det slutt. Har prøvd hjemme fra ISDN/XP og på kontoret fra 56k modem/Win 98, med samme resultat. Prøvde senest for 1 time siden. Bruker ikke mere penger lenger på Flightsim.no`s filbibliotek.
  4. Hei! Til deg Roald Hansen, ikke for å være ovenpå, men prosedyren du nevner har jeg fulgt til punkt og prikke. Vi tar det med teskje: 1. Unzipper til temp. dir. med lisensgodkjennelse. 2. I temp dir lages en mappe ved navn DX8.1bRedist med to undermapper: License og Redist. 3. I Redist fins Directx81 mappa som består av 4 Zipfiler og 4 ordinære filer samt dxsetup. 4. Kjører dxsetup og godkjenner license. 5. Etter at licensgodkjennelse er unnagjordt dukker det opp et nytt vindu med: Install eller Close. 6. Kjører Install. Det er da det tar under et sekund og denne meldingen dukker opp: DirectX setup has completed successfully. Jeg får ingen melding om at maskinen må restartes. Det er da jeg spør om ca. 700 filer kan installeres så fort, og burde jeg ikke få melding om at maskinen må restartes, eller får ikke dere andre det heller? Versjonsnummeret i directx diagnostic tool er:4.08.01.0810 og filene er stort sett fra august 2001. Virker ikke helt som om at dette ble noe suksess. Og som jeg nevnte tidligere i annet innlegg så har jeg fått problemer med å avslutte WinXPpro etter at jeg har forsøkt directX installeringen. Kanskje etter denne presiseringen, at det er noen guruer som kan hjelpe?
  5. Hei! Et par ting til dere som har installert denne oppgraderingen. Hvordan kan jeg verifisere at min installasjon har gått rett for seg? Vil dette vises på versjonsnummeret i Directx diagnostic tool? Og hvilken versjonsnummer skal det i så fall være? Årsaken til jeg spør er at etter jeg har trykket på install-knappen, så tar det ca. eller under ett sekund til installasjonen er ferdig. Det er tross alt 767 filer som skal eller kan installeres. Syns det gikk litt for kjapt.Og så har jeg fått problemer med Win XP pro. Det er blitt helt umulig å avslutte normalt. En fil ved navn devldr.exe/devldr32.exe lar seg ikke avslutte, selv ikke med makt ved help av task manager og end process. Må dra ut 230V støpselet til slutt. På forhånd takk for tips.
  6. Hei! I så fall har nok disse tre bokstavene blitt endret flere ganger. Da jeg var i militæret i 1977 som telegrafist/radioperatør ble vi lært (og dette sitter som et skudd, enda) Ærlig, Østen og Åse. Sterk og klar!
  7. Hei! [image]images/icons/grin.gif" border="0[/image] Prøver på et svar selv om det kan hende jeg tar feil. Jeg har innbygd lydkort og modem på hovedkortet som jeg ikke ønsket å benytte. Da fins det i min Bios en mulighet for å disable disse "kortene". Under Advanced Chipset Features - Onchip Device Control fins det blandt annet mulighet for å disable Onchip Sound og Onchip Modem. Det er mulig i ditt tilfelle at du kan finne et valg for Onchip Display [image]images/icons/confused.gif" border="0[/image] [image]images/icons/confused.gif" border="0[/image] Så må du deretter finne ut om du har AGP port på hovedkortet. Det er med AGP sokkel de aller fleste kortene leveres. Ellers får Nvidia sine brikker mye skryt. Et Geforce3 basert kort med 64Mb ram bør være bra nok. [image]images/icons/cool.gif" border="0[/image]
  8. Hei! [image]images/icons/smile.gif" border="0[/image] For det første er ikke jeg noen ekspert, men det er så langt jeg vet delvis riktig som du sier. Ikke at det spesielt noe med oppløsningen å gjøre, men en LCD-skjerms manglende evne til å oppdatere bildene raskt nok. Det virker som om en gjenstand som beveger seg over skjermen har fått hale, og at gjenstanden selv blir uklar. Jo raskere bevegelsen er, jo værre blir uklarheten. En annen ulempe er at du må sitte rett foran skjermen. Har du kompiser som vil se på og som sitter ved siden av, og ser på skjemern fra siden vil bildet endre farge og lysstyrke etter hvilken vinkel skjermen betraktes på. Fordelen med LCD-skjermer er lavt strømforbruk, behagelig for øynene og liten/ingen stråling. LCD-skjermer brukes som oftest i det daglige arbeid, til oppgaver som ikke inneholder bevegelser, slik som foto, tekstbehandling, tegning, DAK/DAP osv. osv. Ikke til spill og video/film. Nå er det på markedet en videreutviklet LCD-skjerm, en såkalt plasmaskjerm. Den viser bildet i en gelemasse og er glimerende til alt. Men den er foreløbig svært, svært dyr og er mest brukt til storskjermer. Kjøp konvensjonell skjerm. Den vil nok være den beste i mange år ennå.
  9. Guds fred! Jojo, men tenk dere hvor mye vi har til felles med Krf. Utgangspunktet er jo himmelen, selv om deres farkoster er vanskelig å få øye på. Vi har jo han som sitter i perleporten, dit vi alle skal engang med eller uten vinger. Så har vi alle englene som svever der oppe som seilfly. Tilslutt har vi han som var her på jorda og drog avgårde som en annen Apollo-utskytning. Så jeg skjønner godt at Krf. stadig popper opp her i forumet. Lurer på om noen av dem er sim-entusiaster, så kunne vi kanskje fått et tilbud om en engel til FS2000. [image]images/icons/grin.gif" border="0[/image] [image]images/icons/grin.gif" border="0[/image]
  10. Gulp! [image]images/icons/rolleyes.gif" border="0[/image] Skal vi tro Europeiske luftfartsorganisasjoner, så vil den økte trafikken i luften forårsake at dette vil bli hverdagen for de aller fleste passasjerene i fremtiden. Da blir det nok de reisende som trenger syre.... og solbriller [image]images/icons/cool.gif" border="0[/image] Ta toget!
  11. Hei! Tja, ka e bæst, kjøttkake eller feskekake [image]images/icons/confused.gif" border="0[/image] Her er det blandt annen smak, behag og økonomi som spiller inn. Har FS98 stående i hylla. Den ble avinnstallert da FS2000 dukket opp i posten noen dager etter norgeslandseringen. Nå er det slik at jeg har en rimelig kraftig maskin, som etter mye tweaking og tilpassning gir en bra framerate i FS2000. Har du en liten maskin... velg FS98. Jeg er svært glad i visuell flyging. Inn og ut av fjorder, gjennom daler og over fjell. Her er FS2000 med Norway Mesh og Norske flyplasser, FS98 helt overlegen. [image]images/icons/grin.gif" border="0[/image] Å kunne kjenne seg igjen, se at fjellformasjonene stemmer med virkeligheten er viktig i mine øyne. I tillegg begynner det å bli bra med add-on til FS2000 også. Men, ikke kjøp FS2000. Vent som flere sier til sensommeren. Da kommer FS2002. Ettersom det sies ute blandt de som har fått prøve tidlige utgaver vil dette bli meget bra. Bedre framrate enn FS2000 og bedre sceneryer. Det høres nesten for godt ut til å være sant [image]images/icons/rolleyes.gif" border="0[/image] Noen fallgruver er det alltid, så vi venter i spenning. Fly safe!
  12. Kveld! Nei, Jimmy nei, ................. Jeg mener du tar feil. Win 2000 og Win ME er ikke det samme. Win ME er arvtakeren til Win 98, egentlig samme operativsystem, men med litt mere fansy utseende og litt annet bukergrensesnitt. Win 2000 er arvtakeren til Win NT, først og fremst ment til bruk for nettverk i bedrifter, men også privat. Uansett, FS 2002 vil nok fungere utmerket med Win ME, fordi dette operativsystemet er nesten det samme som Win 98. Til høsten kommer Win XP, visstnok i flere utgaver. Da får vi enda flere operativsystemer å diskutere. Ha en fin kveld, og god påske.. ------------------ Hilsen John-Karstein
  13. Duverden! Da gjænstår det bare å overbevise kjærringa at ho kan ha nøtte av en slik skjærm også tel slektsforskningsprogrammet! Ha ei fin helg med full pott i lotto! ------------------ Hilsen John-Karstein
  14. Hei! Tja, det er jeg enig i at en kan få like mange svar som man spør. Husker tilbake til 80-tallet da dataterminalene begynte å dukke opp på arbeidsplassen min. Min avd. har ansvaret for montasje og vedlikehold av datautstyret i bedriften. Husker hvor viktig det var å levere skjermene med skjermgitter der det arbeidet damer, og det var særdeles viktig dersom de var gravid. Systemenher, modem og andre eksterne enheter skulle helst plasseres på den andre siden av veggen. Det var nok litt hysteri og stor skepsis. Teknologien er blitt bedre, slik at strålingen ikke er så stor som tidligere. En gylden regel er "alt med måte". Ta en pause, gjør noe annet. I bedriftene er det viktig med jobbrotasjon for å unng å sitte å stirre inn i en skjerm 8 timer hver dag. Vår sønn er til tider spillegal og bruker endel tid fremfor PCèn. Det merker vi godt på øynene hans, hviten i øynene blir helt rød, som om han har sittet i sola uten solbriller. Det er nok ikke helt bra. En løsning her er større skjerm. Da behøver du ikke sitte så nært for å se detaljene. ------------------ Hilsen John-Karstein
  15. Kveld! Næ, nåkka fly som skrivebordsbakgrunn bli det i alle fall ikke. Æ har før i et anna innlegg referert til husets frues manglende interesse førr alt som kan lette fra bakken, det være sæ knott, mygg, væps, kråke og...... fly. Så førr å holde fred i huset så har æ bilde av hænnes store hobby, nemlig rasekatte. En flott Hellig Birma, så bli vi alle glade. Ha en fredelig aften! ------------------ Hilsen John-Karstein
×
×
  • Opprett ny...