Jump to content

Frode Skjennem

Members
 • Content Count

  98
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Frode Skjennem

 1. Nrk Østfold melder i dag at Rygge kan bli base for 3 fly fra Ryanair. Kan gi dobbel volumøkning. http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostfold/1.6845898
 2. Ryan Air har kalt inn til ny pressekonferanse på Moss Luftavn Rygge onsdag 5/8-09. Godt salg av billetter til nysatsningen på Rygge, gjør at de allerede vil utvide med flere destinasjoner. I alle Østfoldmedier nevnes at Stockholm kommer med to daglige avganger. Uansett oppfatninger om Ryan Air, så begynner det å ligne en aktiv flyplass. Var innom der på søndag eftm. og det var 2 Norwegian og 1 Thomas Coock som var under handling samtidig. Så med nye 36 ukentlige Ryan Air avg. + enda flere fra onsdag, begynner vel "Oslofolka" å oppdage at Rygge er et alternativ 45.min. unna.
 3. Har du sikre kilder for at flyet vil lande kl. 13.00?
 4. Ad. Fornebu. For en som savner, og fortsatt mimrer om Fornebu. Ja, så er CD'n med Nissa Nyberget m/venner med sangen "Hvorfor må du gå i fra meg" til stor trøst. Den gikk over høytaler anlegget på Fornebu kontinuerlig hele den siste dagen. Den er så stemningsfull og så inntenst oppbygget, at den er til å få gåsehud av. Og når jeg spiller den for full guffe når jeg er alene i bilen. Jeg da blir jeg så grepet, at jeg er på grensen til trafikkfarlig. Så da hender det at jeg må svinge til side å ta finalen med håndbrekket på, lukke øynene, å se for meg lysene bli slukket på ærverdige Fornebu.
 5. Takk Rune. Trengte litt oppbacking nå. Da ser det jo ut som det ordner seg. Selv om jeg aldrig tvilte på det. God jul til alle tilhengere og motstandere av Moss Lufthavn Rygge. Så får vi la julefreden senke seg over denne saken.
 6. Hei Jan. Ser i ettertid at jeg var litt raskt ute med den første infoen. Som du kanskje ser av klokkeslettet la jeg det inn få minutter etter offentligjøringen. Da hørte jeg på en direkte overføring på NRK Østfold Radio mellom journalisten og en representant fra S.departementet. Det ble da tolket dithen at dersom en ny konsesjons søknad ikke var ferdigbehandlet innen taket var nådd, ville departementet "ikke legge hindringer i veien" frem til avgjørelse var fattet. Dette tennte en positiv gnisst hos en som hele tiden har fulgt med gjennom alle årene som har gått og frem til åpning av Rygge. Så gleden over at døra var satt på gløtt og ikke slengt igjen, gjorde meg så glad at jeg ville dele den med andre. At denne raske tolkningen har gitt reaksjoner er forsåvidt greit. Men, når man kun bare får negativ motstand fra likesinnende (luftfartsintereserte)(i Scannair foumet), som allerede har fått sin egen flyplass, og ikke unne andre å få beholde sin nye flyplass som allerede ligger der, som desuten svært mange mennesker vil ha, (6000 underskrifter). Ja da blir jeg ikke provosert, men lei meg, veldig lei meg. Men, la dem legge ned hele DRITTEN, og anlegge ASYLMOTTAK der så blir vel de fleste av dere fornøyde.
 7. Ja det var meg, og det var mitt første innlegg der etter og ha vært medlem i noen år. Og det gikk som det måtte i det forumet. Så nå har jeg akkurat vært inne der og sagt takk for meg. Så får jeg holde meg her jeg føler meg "hjemme", samt på ATCBOX.net som også er et bra forum for flyentusiaster.
 8. Takk for det Halvdan og Fredrik. Jeg la den samme info inn på Scannair Forum hvor mitt Alias er, Ten Four. Der har det blitt rene huskestua, så det er tydlig at ikke alle unner oss denne flyplassen på Rygge. Døm er så ille rædde for at vi ska ta fra døm noen kundær der oppe på Gardermoen. Nei la oss heller glede oss over dagens melding, så årnære seg etterhvert.
 9. Hørte på NRK Østfold i dette øyeblikk at departementet ikke vil legge hindringer i veien hva passasjerantallet gjelder for Moss Lufthavn Tygge. PPHHUUUU. Takk og pris.
 10. Det opplyses i teksten ved bestilling at FS9 Version, coming soon!.
 11. Rune, du bør ønske deg et (spion)kamaera av nissen til jul. Om nissen ikke skulle ha noen flere på lager, så har jeg noen gode forbindelser vet du, HOW . HOW!!!!!! ps. Pins, var det i entall eller flertall. Misunnelig? JA!
 12. Signert med HELE MITT HJERTE. Dette må jo bare ordne seg. Grattis fra meg og Rune.
 13. Dersom du ikke allerede har gjort det så gå inn på http://www.scannernytt.net og registrer deg. Så vil du komme inn i hjertet av alle scannerbrukere. Der vil du få all den beste ekspertise hjelp som er mulig og oppdrive. Har i årevis vært medlem der. Det er bare å finne den kategorien du søker, enten det være seg antenner, frekvenser og masse annet.
 14. Jeg er så enig Rune. Rygge er i støtet nå. Alikevel lurer jeg på hvordan det blir med "han svensken" som skulle satse på Rygge/Landvetter? og eventuelt de som skulle prøve seg på Rygge/Arlanda? Vet du noe om det Rune? du som jobber på Rygge. Med det samme vil jeg hive på et spørsmål om det er noe militær aktivitet utenom det vanlige på Rygge, siden jeg har hatt noen overflyvninger over skyene i "SÆRP" med utrolig høyt støynivå. Akkurat som i gamle dager. Da kan du snakke om støy da. Mot Boeing 738 til DY med grønne landinger.
 15. Kim, tror du, eller noen andre, at det som nå har skjedd, kan åpne opp en ny mulighet for at Norwegian igjen kan sette opp ei rute mellom Rygge og Kastrup?. De vil da ha en "base" i begge ender. Er klar over at bellegget var for dårlig tidligere. Men, husk at DY akkurat i dag åpner opp fire nye innenlands destinasjoner fra Rygge, noe som kan være en fordel for videre trafikk ut i den store verden, og dermed et høyere belegg.
 16. Jeg har vært selger av bind/truseinnlegg og Ob tamponger i 30år og har opplevd alt for mange reklamasjoner i så henseende. Tamponger skal i "plastbøtta". Sånn er det med den saken.
 17. Blir borte noen dager uten data tilgang. Vil derfor benytte anledningen til å gratulere Moss Lufthavn Rygge med ettårsdagen 17.oktober. Det var i fjor dagen for første sivile fly inn og og ut fra den nye terminalen. Det var Iberworld med Charter til Gran Canaria. Du verden hva tiden "flyr".
 18. Episoden ligger ute på TV Romerike. Har akkurat sett den. Ellers grattis til Gardermoen. Selv om jeg savner Fornebu fortsatt.
 19. http://www.atcbox.net Her må du melde deg som medlem så får du et passord. Dessuten må du ha lastet ned VNC Viewer.
 20. Ja nå ligger den nye episoden ute på TV Romerike sin side, med "Isak i tårnet" live. http://www.tvromerike.no/category.php?IDCATEGORY=27 Hyggelig å endelig fått se denne mannen som jeg i årtier bare har hørt stemmen på. Ellers stor takk til Hans Olav Nyborg som har stått ansvarlige for disse fine episodene i forbindelse med 10 års jubileumet til ENGM. Alle fly intereserte bør innom å ta en titt.
 21. Takk for tipset Christoffer. Det skal bli artig å få se han "Isak", da jeg i årevis kun bare har hatt anledning til å høre stemmen hans. Gleder meg som en unge. Ellers interesant å se disse reportasjene TV Romerike har produsert i forbindelse med 10 års jubileumet.
 22. Den satt i sikringsboksen, som han Fridtjof fra Ytre Enebakk ville ha sagt. Rune, nå er Østfold på gli. Tilfeldigheten var slik at jeg akkurat i dag har vært og henta meg Canon 450D, med 18-55 og 55-250 linser. Så her skal det spottes, selv om Rygge har sine begrensninger i så måte. Stakk ut og hang ut balkongflagget i samme slengen, for liksom ta han heeelt ut.
 23. Ja, da er vi snart mange nok til å starte "Isak i Tårnets Fan- Club"? Og kanskje blir det en tur opp i tårnet for å hilse på han. Kunne vært kuult.
 24. Var det en her som beskyldte Isak for å drive "pisspreik"? For i så fall stod han selv for det største "Pisspreiket". Ikke ofte jeg tar ordet her på forumet, men nå ble jeg skikkelig provosert. Det er for noen så himla lett å kritisere andre, for så å sette seg selv på sin høye pidestal. Jeg har fulgt Isak via radio kommunikasjon gjennom mange år på Fornebu og nå gjennom snart 10 år på Gardermoen. Og svært mange piloter har mang en gang satt pris på Isak på ved måten han har opptrådt på. Hvem kan ikke i en tøff og anstrengende arbeids situasjon, vite å sette pris på at det faktiskt sitter et "menneske" i andre enden av mikrofonen, som kan gi deg en liten oppmuntring på veien. Sikkerhet, ja vel. Men Isak kjente gutta og de kjente han. Og det finnes bare en som Isak, så her er det ingen fare for utglidning av yrket. Snart er han tatt av lufta, og for 99% av de som har fått oppleve han, vil luftfarten bli hakket tristere. Så får de som er nødt til å fly i nordlige trakter nøye seg med en nordlending som ikke prater skiiiit. God fornøyelse. P.S Rune Koppen, takk for ditt innlegg.
 25. Et bra alternativ er: http://www.flygbilligt.com/radar/ Der finner du i Sverige: Svealand, Stockholm, Gøteborg og Sødra Østersjøen. For meg som bor i Østfold, så dekker Gøteborg radaren brukbart i forhold til Rygge. Scroller du lenger ned på siden vil du finne flere radarer fra Danmark til Rotterdam. Ja til og med Kuwait.
×
×
 • Create New...