Jump to content

Reid Ståle Klovning

Members
 • Content Count

  1,563
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by Reid Ståle Klovning

 1. Veldig trist. Einar var en av de første som jeg også hadde regelmessig kontakt med i den tid han var aktiv i FS miljøet, spesielt i den tiden Virtual Coast Air var aktivt. Han tok vel PPL sertifikatet i godt voksen alder mener jeg å huske. Tanker går til pårørende og familie
 2. Det skal fungere uten problemer så lenge ingen av diskene er skrivebeskyttet som Robert nevner. Jeg gjorde akkurat det samme da jeg fant en god WD Raptor disk på en gammel PC jeg brukte til FS tidligere. Eneste som kan skje er at disken får en annen stasjon bokstav og da må du endre dette til stasjon bokstaven FSX opprinnelig ble installert på.
 3. En PSU på 500w er nok ikke egnet til å overklokke en Ci7 2600K. Når du klokker denne så kommer du ganske raskt opp mot 90-110w alt etter hvor mye volt du må gi for å komme opp til ønsket frekvens. Du bør nok ha minimum en 750w PSU hvis du skal overklokke og jeg ville valgt en annen kjøler også. Corsair H80i eller tilsvarende bør du nok ha på en slik CPU. For å sjekke/overvåke temperaturer, så er vel RealTemp det mest populære og for å teste stabilitet så er vel Prime95 det mest brukte.
 4. Tror dessverre at det kabinettet du nå har ikke er designet for en 2x120 mm radiator uten å modde kabinettet. F.eks i motsatt tilfelle så er dette kabinettet bedre tilpasset for dine ønsker.
 5. Som Steinar sier, nei den passer ikke. Årsaken til mitt valg var at du spurte om et HK som er litt fremtidsrettet for senere oppgradering, og da er det LGA 2011 som er siste generasjon HK. Dette vil antakelig være på markedet en stund til før det blir avløst av ny generasjon HK. Visst du ser litt på denne tråden hvor vi diskuterer den nye generasjon HK som kanskje vil komme iløpet av 2013/14, så ser du at Haswell blir bygget på et LGA2011 socket. Ryktene sier også at Intel kommer til å bygge videre på LGA2011 frem til 2015-16, men det får tiden vise. Artikkel kan du lese her
 6. Vel, ASUS P9X79 et godt HK som er bygget på Intels siste X79 express chipsett og hvis du allerede nå tenker inn i fremtiden for senere oppgradering, så er kanskje dette et godt valg. Jeg valgte kun den vannkjøleren mtp plass. Den har 2 vifter på radiatoren som er en pull/push konfigurasjon, og du nevner jo selv at en H100i kjøler kan gi deg en utfordring angående plass i kabinettet. Du må sjekke ut om du har plass inne i kabinettet til en 2x 120 mm radiator. Normalt sett så plasseres disse i toppen på kabinettet, mens H80 kjøleren som er en single 120mm radiator plasseres i bakkant av kabinett.
 7. Vel, her har du noen forslag så du kan bygge videre på; Hovedkort Dette er et kurrant HK som egner seg godt til overklokking. Tips, alltid flash til siste versjon BIOS, dette er uttrolig lett nå med den nye UEFI BIOS'en, last ned på en FAT32 formatert dongle, og bruk menyen i BIOS for flash. CPU CPU kjøler SSD disk, for windows installasjon SSD disk for FSX Angående power supply, så kan det være at den du allerede har er god nok, men hvis du absolutt vil være på den sikre siden at du har kraft nok, så er denne et meget godt alternativ; PSU Pris på oppgradering, inklusiv PSU; 8462,- Frakt kommer jo da i tillegg. Good løkk!
 8. Fordi jeg og ganske mange andre har et eldre P67 chipset hovekort og er fornøyd med det :grin: 2700K er en nyere versjon av 2600K og ytelses forskjellen er marginal. Hvis jeg eller andre skal komme med anbefalinger på HK, så er det på sin plass at du angir sånn circus hvilket budsjett du har for denne oppgraderingen.
 9. Hei, siden du har nå LGA 1156 så må du nok skifte HK også. Gå da for et HK med Z77 chipset (Socket 1155) og en Core i7 2700K CPU. All in one vannkjøling er å foretrekke, og der har du også flere valg. Angående SSD, så laster FSX kjappere, men du får ikke noe økning i FPS'en. Kanskje ha litt større PSU slik at du har mer å gå på. En overklokket CPU av den typen som du ønsker trekker ganske kjapt 100-110w Ellers så kan du benytte samme hardware du har fra tidligere. Ellers, God Jul
 10. Hei! Det må da være mulig via FSUPIC å legge til en PTT knapp når du bruker squawkbox. Selv kjører jeg Squawkbox på en client PC og via wideFS og FSUPIC så har jeg PTT på stikka. Hvordan Euroscope fungerer har jeg ingen snøring på.
 11. SID --> Standard Instrument Departure STAR -> Standard Arrival Route
 12. Den e go' Vegard! Så til Halvard, det forslaget du viser til er et kjempegodt oppsett og til det som Steinar sier så er poenget at vifta som supplerer luft inn i kabinettet har en større luft mengde inn en hva du da trekker ut gjennom radiator eller gjennom vifta som er plassert i toppen på kabinettet. Da oppnår du et lite overtrykk slik at støvpartikler ikke trenger inn i andre porter som USB og åpninger spesielt i bakkant av PC kassa. Kabinettet Corsair Graphite har fine støvfilter så det er et kabinett som er enkelt å holde støvfritt innvendig. Good løkk!
 13. Jaja, så kablinga ble motsatt av hvordan du tenkte deg :grin: Det dårlig planlegging av kabelruting forårsaker er flere ting, ikke bare at støv samler seg, men også som kanskje er det største problemet nemlig turbulens slik at du ikke får styrt luftstrømmen dit du vil ha den. Det er et kjempe kabinett du har og kabelrutinga burde være enkel. Kan forstå at farve på kjølevæska ikke er nødvendig siden du ikke har vindu i kassa, men det er utrolig hendig med tanke på eventuelle lekkasjer, du ser det noe lettere. Kan forøvrig anbefale viftene Fred linker til, stillegående, pusher godt med luft samtidig med mengde luft. Det er veldig viktig at viftene pusher luft godt slik at en får god luft flow gjennom radiator og eventuelt filter før eller etter radiator
 14. Du burde legge mer flid i kablingen som Steinar sier. Kjølevæska er også kjedelig, så der burde du gått for blå kjølevæske. Håper inderlig du bruker skikkelig kjølevæske og ikke rett fra springen? ASUS Maximus Extreme IV i et Corsair Obsidian 800D kabinett. 99.9% av all kabling går på baksiden samtidig at jeg har laget en enkel mulighet til å drenere hele loopen på meget kort tid.
 15. Hei Halvdan! Du har noen kw med varme i det FS rommet som du kanskje kan dra nytte av andre steder :grin: Til PC bygging så er det ingen ting som er mer tilfredstillende å gjøre research selv for deretter å gå til innkjøp av komponentene. Da har du "hands-on" på bygging og installering av komponentene samtidig at det ikke er så vanskelig. Å skru sammen en PC nå i disse dager er noe helt annet en for bare 4-5 år siden. Å bryte den barrieren ved å vegre seg til å prøve seg i litt ulent terreng, den følelsen er god samtidig at du lærer hvordan tingene henger sammen. Den nytten er god hvis du skulle få problemer med PC'en og må begynne med feilsøking. Det finnes et hav med tips & tricks videoer på Youtube som tar for seg bygging steg for steg. Uansett, lykke til med prosjektet enten det blir selvbygg eller om du lar andre ta seg av byggingen.
 16. Riktig, det er veien å gå hvis annet ikke fungerer.
 17. kjempe! Er enig med Halvdan, ingenting er som en flerstemt CFM56 turbofan turbin. Synes også været ga god effekt og ikke minst den wingflex'en
 18. Hvis du må sende i retur Steinar, må du da demontere hele sulamitten og legge delene i orginal embalasjen for å få refundert beløpet?
 19. Nei, dette er ikke noe FSX maskin. 1. Den har Ci7 2600 CPU som ikke kan overklokkes 2. Ikke det raskeste RAM brikkesett. 3. Harddisk er ikke av den raskeste sorten. 4. H67 chip sett som må klokkes på den gamle måten, ikke mulighet til å endre multiplyer. 5. og sikkert en haug med andre ting:) Bruke heller PC byggeren og sett sammen deler som er bedre egnet for FSX.
 20. "bømp" Ingen GTX 580/570 brukere som vurderer vannkjøling? :cool:
 21. Vannkjølingsblokk komplett i uåpnet eske ts. I esken følger det med ; termiske puter til RAM og VRM + 2 stk 1/4" blindplugger. Fittings og termisk pasta medfølger ikke da dette er opp til hver enkelt modder til hvilken løsning en går for. Denne typen koster ny kr 849,- hos TechBay Bud ønskes! Når dette er installert, så er det en helt ny verden mtp viftestøy. passer til følgende skjermkort GTX580/570; EK FC580 GTX Acetal Nikkel
×
×
 • Create New...