Gå til innhold

Erling Aagaard

Members
  • Innholdsteller

    29
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av Erling Aagaard

  1. Tack is English, [sensurert] is (BAD) English, fack si not English, and if I'm wrong, please tell me what 'fack' is in English.
  2. Bra at dere ikke gir opp!!! Jeg blir med NESTEN uansett - selv om det er lenge siden jeg passerte myndighetsalderen. Synd det glapp med vinterferien, det er lenge til påske.
  3. Hvis været holder... Jeg blir gjerne med på både LAN og flytur opp/ned med deg, Einar!
  4. Om det blir lest fysikk i grunnskolen regner jeg med. Er så lenge siden jeg gikk der så jeg husker ikke så mye fra det.. PS: Skolesystemet i Norge er elendig ! Ja, det stemmer. I should know, being a teacher. Foreldre: Staten lurer kommunene trill rundt. Dere må gjøre opprøret, vi lærere ville bare bli beskyldt for å mele vår egen kake. (Det er klart det er dyrt å drive skoler i Norge; det generelle prisnivået er høyt og vi bor faktisk veldig spredt svært mange av oss.) Jaja, jeg vet det ikke hører hjemme her, men når jeg fikk en sånn åpning...
  5. quote: Opprinnelig postet av Erling Aagaard: quote: Opprinnelig postet av Jörgen Toll: quote: Opprinnelig postet av Erling Aagaard: Om det bare var så vel. Dessverre er en trykkabin et slags gasskammer, der alle passasjerers smittestoffer spres effektivt på grunn av resirkulasjon (billigere med den varme inneluften, visstnok). Eeh... Erling, tro mig när jag säger att jag vet hur en tryckkabin fungerar. Det du talar om är aircondition luft, som re-cirkuleras ja! Men inte all luft nej! Naturligtvis så släpper man inte ut mer luft än vad som trycks in i kabinen, för då skulle det inte bli något övertryck i kabinen! Den luften som är i kabinen recirkuleras till viss del, men totalt sett så byts luften ut, men inte fort nog för att hindra bakteriespridning. /Jörgen My point exactly. Takk for info om detaljene - noe som ikke forandrer på mitt poeng - trykkammer = gasskammer. Men takk, likevel!
  6. quote: Opprinnelig postet av Jörgen Toll: quote: Opprinnelig postet av Erling Aagaard: Om det bare var så vel. Dessverre er en trykkabin et slags gasskammer, der alle passasjerers smittestoffer spres effektivt på grunn av resirkulasjon (billigere med den varme inneluften, visstnok). Eeh... Erling, tro mig när jag säger att jag vet hur en tryckkabin fungerar. Det du talar om är aircondition luft, som re-cirkuleras ja! Men inte all luft nej! Naturligtvis så släpper man inte ut mer luft än vad som trycks in i kabinen, för då skulle det inte bli något övertryck i kabinen! Den luften som är i kabinen recirkuleras till viss del, men totalt sett så byts luften ut, men inte fort nog för att hindra bakteriespridning. /Jörgen
  7. quote: Opprinnelig postet av Jarle Wiik: Ok - Ny Oppgave.... Hvis det tar Hans 3 timer å male flyet sitt, og det tar Bjørn 6 timer å utføre samme jobb, hvor lang tid vil det ta å male samme flyet hvis begge to jobber sammen i deres normale arbeidstempo? Easy. Etter to timer har Hans malt 2/3 fly og Bjørn har malt 2/6 fly = et fly. Litt avhengig av hvorfor Bjørn trenger dobbelt så lang tid... [ 19.09.2002, 11:52: Endret av: Erling Aagaard ]
  8. quote: Opprinnelig postet av Jörgen Toll: Det här med om flyg har tryck kabin eller ej har inget med diskussionerna här att göra... Ni verkar tro att en tryckkabin i ett flygplan är tätt! Det är den inte! En tryckkabin får luft ifrån motorernas kompressor som "packar" in luft i kabinen. Samtidigt släpps luft ut ur kabinen i variabel mängd för att hålla trycket i kabinen på den nivå man vill ha den. Det är altså en konstan genomströmning av luft i en tryck kabin. Inte för att det spelar någon roll i dessa experiment... /Jörgen Om det bare var så vel. Dessverre er en trykkabin et slags gasskammer, der alle passasjerers smittestoffer spres effektivt på grunn av resirkulasjon (billigere med den varme inneluften, visstnok).
  9. quote: Opprinnelig postet av Agnor Bertheussen: Sitat: "Ny Medlem" Medlem er et intetkjønnsord på no. bkm. Det betyr at det krever verbstamme pluss (t)/(tt) Der har vi lært noe nytt [image]images/icons/smile.gif" border="0[/image] Men Agnor, da! Når du først skal undervise oss i norsk, så er ikke NY et verb. Altså ordstamme (eller adjektivstamme, om du vil) pluss intetkjønnsending -t(t)) Der har du lært noe nytt [image]images/icons/smile.gif" border="0[/image]
  10. Enig med William, nederlandsk er mer likt norsk enn tysk er. Selv snakker jeg norsk, engelsk og tysk, og da er skriftlig nederlandsk ikke noe problem! Men nederlenderne bør helst ikke snakke for fort... Adé (sør-tysk ha det [image]images/icons/wink.gif" border="0[/image] )
  11. Takk for en fin kveld. Jeg fløy VFR ENRO-ENVA-ENKB-ENFL, og hadde to problemer. På vei til og inn for landing på rwy14 på ENVA meldte jeg som en gal på RogerWilco, EN gang hørte jeg noe mumling. Men da jeg tok til vettet og tastaturet kom jeg i kontakt med ATC. Jeg hater å bruke tastene når det blåser på innflyvning! Moro på slutten, likte ikke vinden på Florø og aborted flight plan. Da kan ATC ta det med ro, da har piloten selv ansvaret. Jeg landet uten trøbbel på Hovden, som lå i vindskygge. Litt fare for downdraft, men det gikk bra. Jeg aborted og 'quoted my intentions' om å lande på Hovden og at jeg hadde runway in sight før jeg glemte ATC. Kjempegøy, gleder meg til neste flyin i mars, samt til møte i Oslo Flysimklubb neste søndag!
  12. Kanskje en av dere sitter 'bak' serveren på et lokalnett? Da kan en brannvegg for eksempel lage problemer.
  13. Jeg gjør gjerne ganske mye selv, når jeg kan få flybilletter veldig mye billigere [image]images/icons/smile.gif" border="0[/image]
  14. Takk, Johnny! Kunne du si hvilke to virus det er, hadde det vært fint.
  15. Ja, noen kjeder seg, og noen har språk som fag. Det fønikiske alfabet har ingenting med saken å gjøre, det er for lengst gått ut av bruk lenge før noen tenkte på å fly, sist sett på 200-tallet etter Kristus. Fonetikk og fonetisk alfabet har med lydene i det talte språket å gjøre. Når vi bokstaverer internasjonalt bruker vi alpha, bravo, charlie etc., men det blir feil å kalle dette fonetisk alfabet.
  16. Touch and go gjelder flytrening, short ground stop er ned for å pisse;-)
  17. T-bird 1.4, for tiden ikke overklokket, 256DDR ram, Hercules Kyro II 64MB skjermkort, SideWinder ForceFeedback flightstick, SideWinder GameVoice - maxer alt og har det gøy i dårlig vær [image]images/icons/smile.gif" border="0[/image] Det holder godt for meg. Ja, også kjører jeg FS2002Pro på XP [ 08-01-2002: Endret av: Erling Aagaard ]
  18. Hei, jeg mener å huske jeg har landet der, men er ikke helt sikker, der var sent en natt før jul. Har du Scenery Complexity på Extremely Dense? Am I dense? Not often, so you might want to give it a go! Men FS98 Scenery virker IKKE i FS2002Pro- det er helt sikkert. [ 07-01-2002: Endret av: Erling Aagaard ]
  19. Fine krus og t-skjorter. Er det mulig å bestille nå?
  20. Jeg har lurt på det samme. Min teori er at det har noe med kvaliteten på forbindelsen å gjøre. Men jeg har tatt feil før... Noen som vet?
  21. Når det er snakk om kart - kjøp tre ICAO-kart over Norge for 180/stk hos NAK-Shop. Virkelig kjekt å ha for dem som liker å fly i Norge.
  22. Jeg har en GameVoice- kan brukes til mye, men ikke før mange har den. Du kan lage deg voice commands til egen flyging, men du kan også kommunisere med en eller flere med-/motspillere/simmere.
  23. Har litt over hundre timer som privatpilot (slutt nå), og Røros var hjemstripa mi. Fløy en C172 til Hamar en dag, og på vei inn meldte jeg posisjon med jevne mellomrom. Det ekle var alle fallskjermhopperne jeg hørte melde posisjoner jeg ikke forsto - og ikke så jeg dem heller. Ingen fest å få en skjerm hengende i vingen. Aldri før eller siden har jeg holdt bedre utkikk til mindre nytte! Jeg så ingen hoppere, men landet likevel trygt. Før retur lyttet jeg lenge på lokalfrekvensen - men da var det ingen å høre og turen hjem gikk helt greit.
×
×
  • Opprett ny...